Makó: S Ficom som sa stretával aj keď už bol v opozícii, zadával mi rôzne úlohy

Predseda strany Smeru Robert Fico sa stretával s exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom Makóom, aj keď už bol v opozícii. Uviedol to Makó po výsluchu v úplatkárskej kauze šéfa kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Petra Gašparoviča a expolicajta Ladislava Vičana.

09.07.2021 15:38 , aktualizované: 18:46
Robert Fico / Smer / Foto:
Predseda Smeru Robert Fico
debata (959)

„Ak som nedôveryhodný svedok, človek, tak za otázku stojí, že prečo sa so mnou stretával ešte minulý rok v lete a zadával mi rôzne úlohy,“ povedal. Zároveň podotkol, že Fico bol vtedy v opozícií a on už nebol vo funkcii.

Odmietol však konkretizovať aké úlohy s tým, že nemôže. Priblížil však, že od neho žiadal informácie. Dodal, že on sa k svojim skutkom priznal a oľutoval ich.

Podľa Makóa vznikajú z Ficovej strany rôzne dezinformácie, aby ho znedôveryhodnil ako svedka. Makó zároveň dementoval, že by bol ovplyvňovaný v rámci svojich výpovedí orgánmi činnými v trestnom konaní či tými politickými.

Ľudovít Makó Čítajte viac Makó mal dať Kováčikovi úplatok 50-tisíc eur

Robert Fico odmieta, že by sa s Makóom stretával a zadával mu rôzne úlohy. Stanovisko poskytol hovorca Smeru Ján Mažgút. „Robert Fico ako predseda vlády nemal žiaden dôvod stretávať sa a ani sa nestretával s Ľudovítom Makóom. Skúste si sami položiť otázku, aké úlohy mohol od Ľudovíta Makóa ako súkromnej osoby chcieť Robert Fico z pozície opozičného politika,“ skonštatoval hovorca.

Novinári by sa mali podľa stanoviska radšej rovnako intenzívne zaujímať o obsah stretnutí Igora Matoviča (OĽaNO) s Makóom a informovať verejnosť o tom, ako ho súčasná vláda korumpuje cez zákazky so štátnou Slovenskou poštou.

959 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ľudovít Makó