Mikulec odmieta, že by ako šéf vojenskej tajnej služby zobral úplatok

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odmieta, že by zobral počas svojho pôsobenia vo vojenskej tajnej službe úplatok. Po rokovaní vlády tak reagoval na informácie portálu Plus 7 dní o nahrávke, v ktorej má o údajnom úplatku hovoriť bývalý šéf finančnej správy František Imrecze s exšéfom Národnej kriminálnej agentúry Branislavom Zurianom.

14.07.2021 16:08
debata (83)

„Absolútne odmietam, nikdy v živote som s pánom Imreczem o žiadnych úplatkoch nehovoril ani som žiadne úplatky od neho nezobral,“ vyhlásil Mikulec. Podľa svojich slov sa s ním stretol iba ako riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby pri nákupe softvéru.

Podľa Mikulca mal Zurian predmetné informácie odstúpiť vyšetrovateľom. Verí, že orgány činné v trestnom konaní vypočujú všetkých zainteresovaných vrátane jeho, aby sa ukázala pravda.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) verí kolegovi vo vláde. „Podľa tých dokumentov, ktoré som videl vo vojenskom spravodajstve vrátane interných, sa potvrdzuje verzia pána ministra,“ povedal. Podľa Naďa informácie o tom, že Mikulec mal vziať úplatky, sú skôr úpornou snahou ministra zdiskreditovať.

83 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Mikulec