Lasica rozumel Slovensku, teraz bude smutno a prázdno

„Milan Lasica nastavoval zrkadlo nám všetkým, ale sebe tiež,“ povedala v podcaste Silvia Ruppeldtová.

20.07.2021 06:00
debata (6)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Odchod humoristu, textára a herca Milana Lasicu prekvapila mnohých na Slovensku. Zomrel na javisku svojho divadla a pri svojej obľúbenej muzike. „Bez neho bude smutno a prázdno, obávam sa, či ho niekto iný môže nahradiť,“ povedala v mimoriadnom podcaste Počúvajte pravdu Silvia Ruppeldtová.

Radí ho medzi málo intelektuálov, ktorý dokázali „dráždiť“, ale v pozitívnom slova zmysle. Oceňuje Lasicovo majstrovské narábanie so slovom, ktoré podľa nej prinieslo úspech aj tandemu Lasica – Satinský.

„So slovom pracoval majstrovsky na základe mimoriadnych znalostí o svete, krajine, národe, kultúre a histórii,“ dodáva Ruppeldová, komentátorka denníka Pravda.

Tak sa Lasica podľa nej stal prirodzenou autoritou v celej spoločnosti. „Nastavoval zrkadlo nám všetkým, ale aj sebe,“ dodáva komentátorka.

Aký význam a posolstvo zostáva v tvorbe Milana Lasicu? Prečo ho Ruppeldtová považuje za introvertného a „skúpeho na slovo“? Vypočujte si mimoriadny podcast s komentátorkou a znalkyňou slovenskej kultúry denníka Pravda Silviou Ruppeldtovou.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Počúvajte Pravdu