Opozičný Smer plánuje na prvého septembra veľký protivládny protest

Opozičná strana Smer plánuje na 1. septembra veľký protivládny protest. Dôvodom je podľa predsedu strany Roberta Fica postup vlády SR, ktorá podľa jeho slov diskriminuje občanov Slovenska tým, že ich núti do očkovania.

20.07.2021 15:03
Robert Fico Foto:
Predseda strany Smer Robert Fico počas minuloročného zhromaždenia pri budove Národnej rady pri príležitosti výročia 17. novembra
debata (57)

„Verím, že ľudia na Slovensku príjmu naše pozvanie, pretože musíme začať kričať podstatne hlasnejšie. Takáto deštrukcia právneho a sociálneho štátu v histórii moderného Slovenska ešte nikdy nebola,“ tvrdí Fico.

Podľa šéfa Smeru nemôže nikto nikoho nútiť, aby sa zaočkoval. „Medzinárodné predpisy hovoria úplne jasne, že existuje právo na očkovanie, nie povinnosť očkovania. Nesmieme vytvárať dve kategórie ľudí, a to zaočkovaní a nezaočkovaní s tým, že zaočkovaní budú mať určité výhody, ktorými sa potom obmedzujú tí ľudia, ktorí zaočkovaní nie sú,“ dodáva líder Smeru.

Aktuálne platí na Slovensku stav, že každý, kto nie je zaočkovaný a vracia sa zo zahraničia, musí ísť do 14-dňovej karantény, ktorú môže ukončiť, ak si po piatich dňoch urobí PCR test a jeho výsledok bude negatívny.

Peter Pellegrini Čítajte viac Hlas podporí osobnou účasťou stredajšie protesty na slovenských hraniciach
57 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #protivládny protest