Blanár: Diskriminácia Slovákov pokračuje aj pri návšteve pápeža, Smer nebude mlčať

Diskriminácia Slovákov pokračuje aj pri návšteve pápeža Františka na Slovensku. Smer nebude mlčať a bude aj naďalej využívať všetky demokratické možnosti na obranu práv Slovákov.

21.07.2021 11:15
Juraj Blanár Foto:
Podpredseda Smeru a Národnej rady Juraj Blanár
debata (89)

V súvislosti s aktuálnou situáciou, opatreniami a podmienkami účasti na návšteve pápeža to vyhlásil podpredseda Smeru a Národnej rady Juraj Blanár.

„Plazivá diskriminácia Slovákov pokračuje ďalej. Najnovšie pri plánovanej septembrovej návšteve Slovenska pápežom Františkom. Na stretnutí s ním sa podľa ministra zdravotníctva môžu zúčastniť len zaočkovaní Slováci. A všetci ostatní, druhotriedni, hoci ide o väčšinu Slovenska, takto postupne majú prichádzať o svoje práva,“ uviedol Blanár.

Zdôraznil, že strana odmieta diskrimináciu občanov a ich delenie na zaočkovaných a „tých druhých, druhotriednych“. Aj preto sa podľa jeho slov opakovane obrátili na Ústavný súd s vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva. Hovorí o obmedzovaní práv tých, ktorí sa nechcú dať zaočkovať alebo nemôžu a uprednostňujú kvalitné testy, alebo prekonali covid.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) v utorok informoval, že na programe počas septembrovej návštevy pápeža Františka a stretnutí s ním sa budú môcť zúčastniť len plne zaočkovaní. Má ísť o snahu umožniť účasť čo najväčšiemu počtu ľudí nad rámec platných opatrení.

Pápež František Čítajte viac Na stretnutí s pápežom sa budú môcť zúčastniť len plne zaočkovaní

Pápež prijal pozvanie, ktoré mu adresovali všetci biskupi v mene celej katolíckej cirkvi na Slovensku, prezidentka Zuzana Čaputová i slovenská vláda. Od poslednej pápežskej návštevy na Slovensku ubehlo 18 rokov. Vtedajší spoločenskí lídri vítali pápeža Jána Pavla II. Pápež František by mal navštíviť Slovensko 12. až 15. septembra.

Lívia Černická Čítajte viac Pápež iba za odmenu
89 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Smer #diskriminácia #Juraj Blanár