Svedok v kauze Očistec, takáčovec Dömötör, priznal, že podal zmanipulovanú výpoveď

Obvinený Csaba Dömötör zo zločineckej skupiny takáčovcov sa údajne priznal vyšetrovateľom policajnej inšpekcie, že v prípade Očistec podal zmanipulovanú výpoveď.

22.07.2021 11:04 , aktualizované: 17:05
súd, polícia, expolicajti, kauza Očistec Foto: ,
Policajná eskorta privádza na súd v Pezinku obžalovaných v kauze Očistec
debata (109)

Uvádza to portál TV Joj noviny.sk s tým, že televízia sa informáciu snaží overiť.

Portál tiež informuje, že polícia v rámci pátrania po ďalších obvinených svedkoch Petrovi Petrovovi a Matejovi Zemanovi vykonala zásah na jednom z bratislavských hausbótov.

„Približne 16 kukláčov vybilo dvere na uvedenej adrese na pokyn vyšetrovateľov Úradu inšpekčnej služby. Zásah vykonali kukláči preto, lebo si vyšetrovatelia mysleli, že by v hausbóte mohli zadržať hľadaného Mateja Zemana," uvádzajú noviny.sk.

Pri zásahu hľadaného v dome na vode nenašli, boli v ňom len jeho príbuzní, ktorí hausbót aj vlastnia. Portál dodáva, že Peter Petrov aj Matej Zeman sú po odhalení informácií, že inšpekcia plánuje rozsiahle zatýkanie svedkov, policajtov a prokurátorov konajúcich v medializovaných prípadoch, mimo republiky.

Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal návrh na vzatie do väzby obvineného Csabu Dömötöra. Žiada pre neho útekovú, kolúznu a preventívnu väzbu.

„Dňa 21. júla 2021 vo večerných hodinách podal prokurátor KP Bratislava návrh na vzatie obvineného Cs. D. do útekovej, kolúznej a preventívnej väzby. Po dvoch obvinených bolo vyhlásené pátranie," sprostredkoval stanovisko krajského prokurátora Rastislava Remetu hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Spresnil, že vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby nie je príslušný na vznesenie obvinenia civilnej osobe.

Remeta ďalej zdôraznil, že v predmetnej veci je zriadený špecializovaný tím, zložený z vyšetrovateľov inšpekčnej služby a vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. „Preto je vyšetrovateľ špecializovaného tímu oprávnený vzniesť obvinenie policajtovi, ale aj civilnej osobe,“ doplnil.

NAKA podala trestné oznámenie

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podali trestné oznámenie pre bleskový zásah mobilnej jednotky Úradu hraničnej polície zo Sobraniec, ktorý sa uskutočnil v stredu 21. júla v Pezinku a súvisieť mal s prípadmi Očistec a Judáš.

Podľa portálu noviny.sk pomáhajú zasahujúci policajti zo Sobraniec inšpektorom rezortu vnútra pri vyšetrovaní údajných zmanipulovaných výpovedí svedkov v týchto prípadoch.

Portál už v stredu upozornil na zásah špeciálnej jednotky na operatívcov NAKA pri ich ceste na Úrad špeciálnej prokuratúry v ranných hodinách. „Príslušníci NAKA podali v tejto evci trestné oznámenie,“ uviedla polícia pre portál noviny.sk. Bližšie podrobnosti odmietla uviesť.

Polícia / NAKA / Čítajte viac Úrad inšpekčnej služby zadržal takáčovca Dömötöra
109 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Očistec #Csaba Dömötör