Predsedu správneho kolégia Najvyššieho súdu Milučkého prepustili

Predsedu správneho kolégia Najvyššieho súdu a sudcu Jozefa Milučkého prepustili v piatok napoludnie z cely policajného zadržania po výsluchu v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA).

23.07.2021 12:54 , aktualizované: 15:46
debata (11)

Informoval o tom jeho obhajca Dušan Ivan. „Sudca NS SR Jozef Milučký bol teraz po výsluchu na NAKA v Žiline v mojej prítomnosti prepustený zo zadržania bez vzneseného obvinenia,“ priblížil advokát Ivan. NAKA zadržala Milučkého vo štvrtok v skorých ranných hodinách.

Najvyšší súd zatiaľ nedisponuje oficiálnou informáciou o prepustení sudcu Milučkého zo zadržania, uviedla jeho hovorkyňa Alexandra Važanová.

Jozef Milučký bol prekvapený zo svojho štvrtkového zadržania Národnou kriminálnou agentúrou. „K celej veci môžem povedať asi toľko, že bol som nemilo prekvapený mojim zadržaním za skutok, ktorý sa údajne mal stať pred trinástimi rokmi,“ spresnil Milučký.

„Včera a dnes som podal podobné vysvetlenie, ktoré dvaja vyšetrovatelia z NAKA ako i dvaja prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry jednomyseľne akceptovali. Z môjho zadržania, ktorého pozadie, verím, že sa časom objasní, som bol prepustený bez akéhokoľvek obvinenia,“ zdôraznil sudca.

Milučký v minulosti pôsobil ako sudca Okresného súdu v Čadci, neskôr pôsobil na Krajskom súde v Žiline. Na Najvyššom súde pôsobí od roku 2009.

NAKA / Polícia / Čítajte viac NAKA zadržala predsedu správneho kolégia Najvyššieho súdu
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd SR #NAKA #Jozef Milučký