Kam sa stratil z parlamentu Boris Kollár? Podľa Fica zmizol na dovolenku

Predseda opozičnej strany Smer Robert Fico vystúpil s procedurálnym návrhom, aby sa prerušilo rokovanie mimoriadnej schôdze parlamentu, kým sa nevráti do zákonodárneho zboru jeho predseda Boris Kollár (Sme rodina). Podľa Fica totiž Kollár už odcestoval na dovolenku.

24.07.2021 20:42
debata (169)

VIDEO: Fico žiada o prerušenie rokovania parlamentu, kým sa do neho nevráti Boris Kollár, aby riadil schôdzu.

Video

„Túto schôdzu zvolal (Boris Kollár) v piatok preto, aby dotiahol kšeft s nákupom bytov za miliardu. Ste sa pekne dohádali a urobili ste skvelý kšeft. OĽaNO bude kupovať obrovské množstvo testov za stovky miliónov eur a samozrejme Sme rodina za to dostane miliardu na kšefty s developermi. Prosím potvrďte, a v tom bude môj procedurálny návrh, potvrďte, či je pravda, že vás poveril predseda Národnej rady, aby ste riadili ďalej túto schôdzu a odišiel na dovolenku,“ uviedol Fico a žiadal o prerušenie rokovania parlamentu, kým sa nevráti predseda NR SR, ktorý „toto všetko spískal“ na svoje miesto, aby riadil schôdzu.

Schôdzu vedie podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO). Ten Ficovi vysvetľoval, že vedenie schôdze mu vyplýva z rozpisu, nezastupuje Kollára z dôvodu dovolenky. Dohodu koalície, ktorá mení pôvodný návrh výhod pre zaočkovaných, predstavovali podvečer v parlamente premiér Eduard Heger, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (obaja OĽaNO), minister práce Milan Krajniak a šéf poslaneckého klubu Peter Pčolinský (obaja Sme rodina). Neskôr Grendel dodal, že Kollár ho poveril zastupovaním až od nedele.

Keď schôdza po prestávke pokračovala, Grendel nedal o Ficovom procedurálnom návrhu hlasovať, pretože ho nedostal v písomnej podobe. Po hlasovaní, ktoré posunulo novelu o výhodách pre očkovaných do druhého čítania, Grendel ohlásil, že sa predsa len našla písomná podoba Ficovho procedurálneho návrhu. Poslanci nakoniec hlasovali o prerušení schôdze, no návrh neschválili.

O Kollárovi by malo rokovať aj poslanecké grémium. Schôdza bude pokračovať o 21.40.

169 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #parlament #Boris Kollár