Poslanec Pčolinský sa zastáva brata. Vraj chýbajú dôkazy o korupcii

Peter Pčolinský, šéf poslaneckého klubu Sme rodina, už dávnejšie ohlásil, že bude na sociálnych sieťach prinášať informácie, ktoré majú očistiť meno jeho brata.

28.07.2021 22:34
Peter Pčolinský Foto: ,
Peter Pčolinský
debata (33)

Bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Ten je od marca vo väzbe a na krku má obvinenie z korupcie.

Poslanec Pčolinský a minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) už dlhšie hovoria, že Vladimír Pčolinský je vo väzbe neprávom. Naposledy to bolo v nedeľu, keď sa nepodarilo otvoriť parlamentnú schôdzu, ktorá mala odvolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

Teraz poslanec na sociálnej sieti zverejnil informáciu, že boli „doručené výsledky znaleckého skúmania a teda daktyloskopie, stôp DNA a pachových stôp z bankoviek“, ktoré mal Vladimír Pčolinský odovzdať Mariánovi Kučerkovi, bývalému vyšetrovateľo­vi NAKA.

Kučerku polícia zadržala v rámci akcie Judáš vlani v decembri. Obvinený je tiež z korupcie. „Výsledok bol jednoznačný! Žiadne odtlačky, ani pachové stopy, ani stopy DNA sa tam nenachádzali. Vyšetrovateľ dal preskúmať "odovzdaných“ 9 800 eur Kučerkom a daňových poplatníkov to stálo cca 27 000 eur," pokračuje Peter Pčolinský.

Vladimír Pčolinský Čítajte viac Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe

Podľa neho je to dôkaz, ďalší v rade, ktorý potvrdzuje „krivé obvinenie kajúcnika“. „Ale prokurátor Kysel aj tak tvrdí, že "dôkazná situácia sa nezmenila“. Choré. Svedkovia, znalci, listiny, ale podľa Kysela sa nič nezmenilo," hnevá sa poslanec.

Dodáva, že podá trestné oznámenie na Kučerku za krivé obvinenie.

Peter Gašparovič Čítajte viac Podnikateľ Bočkay potvrdil, že od neho exšéf SIS žiadal 400-tisíc eur

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #SIS #Peter Pčolinský #Vladimír Pčolinský