Minister Gröhling oceňuje, že sa mladí ľudia očkujú

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) ocenil mladých ľudí, ktorí sa rozhodli využiť očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Poznamenal, že veľmi oceňuje, že mnohí mladí ľudia odolávajú hoaxom, dezinformáciám, ktoré sa v súčasnosti o očkovaní šíria. Uviedol to šéf rezortu školstva na sociálnej sieti.

29.07.2021 11:00
Grohling Gröhling Foto: ,
Minister Gröhling.
debata (10)

Ministerstvo zdravotníctva SR v stredu zverejnilo informáciu, že čísla sú už tretí týždeň nad kritickou hodnotou a môžeme otvorene hovoriť o začiatku tretej vlny pandémie. „Zmierniť dosah tretej vlny pandémie môžeme len očkovaním. Veľmi oceňujem, že mladí ľudia odolávajú hoaxom a dezinformáciám a rozhodujú sa pre očkovanie. Celé naše životy dôverujeme vede, odborníkom a overeným informáciám, hlavne keď ide o zdravie. Tu by to nemalo byť inak,“ uviedol Gröhling.

Bezproblémový chod škôl a prezenčné vzdelávanie podľa rezortu školstva ovplyvní aj očkovanie v jednotlivých regiónoch. V okresoch, ktoré budú mať nízke percento zaočkovanosti, je vyšší predpoklad vzniku ohnísk nákazy na školách, čo by viedlo k zatváraniu tried. „Na sociálnych sieťach, hlavne na Instagrame, dostávam od mladých ľudí správy o tom, že sa dali zaočkovať oni, ich súrodenci, kamaráti či triedy. Je veľmi nutné o tom hovoriť. Diskusia o očkovaní sa strháva na vyvracanie hoaxov a nepotvrdených výmyslov. Je dôležité, aby zaznel hlas očkovaných, pretože aj oni môžu byť influencermi pre svoje okolie a prispieť k bezpečnejším školám,“ vysvetlil šéf rezortu školstva.

Vakcína / Covid / Koronavírus / Čítajte viac Aspoň jednou dávkou vakcíny proti covidu je na Slovensku zaočkovaných vyše 53-tisíc detí

Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ neplánuje meniť vakcinačnú stratégiu očkovania detí nad 12 rokov. Zatiaľ sa na Slovensku očkujú deti od 12 do 18 rokov vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Aspoň jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 malo k utorku zatiaľ 53 312 detí do 18 rokov.

Najvyššiu zaočkovanosť momentálne evidujú v okresoch Bratislava (59 percent), Senec a Dunajská Streda (zhodne 51 percent) a Pezinok (50 percent). Naopak najnižšiu zaočkovanosť zaznamenali v okrese Revúca (26 percent). Za ňou nasledujú okresy Gelnica (27 percent), Rimavská Sobota a Poltár (zhodne po 28 percent).

10 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Branislav Gröhling #očkovanie proti koronavírusu