Exšéfa Finančnej správy Imreczeho prepustili z väzby

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic vo štvrtok rozhodol o prepustení Františka Imreczeho a Milana Gregu z väzby. Dôvodom je, že po vykonaní procesných úkonov v tomto týždni pominuli dôvody na ďalšie trvanie ich väzby. Uviedla to Jana Tökölyová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky.

30.07.2021 12:03 , aktualizované: 17:24
imrecze, Foto: ,
Bývalý prezident finančnej správy František Imrecze na snímke z roku 2017.
debata (86)

„Obvinení sú trestne stíhaní za pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a iné trestné činy v rámci veci známej pod názvom Mýtnik,“ objasnila hovorkyňa GP SR. Obvinení boli vo väzbe od 29. januára tohto roku.

Imrecze sa podľa prokuratúry k trestnej činnosti kladenej mu za vinu priznal a ľutuje ju. „Zároveň spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní na objasňovaní ďalšej závažnej trestnej činnosti,“ vysvetlila hovorkyňa prokuratúry.

František Imrecze Čítajte viac Imrecze spomenul vo svojej výpovedi Pellegriniho. Mal si vypýtať províziu 150-tisíc eur

„Môžem potvrdiť, že dnes predpoludním bol klient prepustený z väzby krátko pred skončením jej základnej lehoty. Vo väzbe bol od 29. januára, pričom vyšetrovanie naďalej prebieha a na ďalších úkonoch sa bude zúčastňovať osobne alebo prostredníctvom svojho obhajcu,“ povedal Imreczeho obhajca Miroslav Ivanovič.

Bývalý prezident finančnej správy z čias vlády Smeru František Imrecze bol v januári obvinený, že pripravoval tendre pre IT firmy na mieru. Zadržaný bol aj bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan Grega a konateľka Allexisu Jana Rovčaninová. Niektorých zadržaných obvinili z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, ide o Imreczeho, Michala Suchobu, Gregu a Rovčaninovú.

Počas akcie Mýtnik bol zadržaný a väzobne je stíhaný podnikateľ Jozef Brhel. Zadržaný bol aj jeho brat Peter Brhel. Jozefa Brhela zobral právoplatne do väzby Najvyšší súd SR 1. marca. U neho skonštatoval odvolací súd dôvody útekovej a kolúznej väzby. Petra Brhela prepustili z väzby v apríli.

86 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #František Imrecze #akcia Mýtnik