Nezvládnuté protesty môžu sťať hlavu Kovaříkovi aj Mikulcovi

Kiskova strana Za ľudí je v patovej situácii. Líderka Veronika Remišová má v rukách regióny a Mária Kolíková poslanecký klub. Ktorá má v rukách stranu?

31.07.2021 06:00
debata
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Protesty proti pandemickým opatreniam a očkovaniu polícia nezvládla. Doprava v hlavnom meste vo štvrtok skolabovala, ale proti demonštrantom nikto včas nezasiahol. Velenie polície argumentovalo, že zásah nebol reálny, nakoľko sa nedali odlíšiť protestujúci od turistov. Ponesie za nezvládnutú situáciu niekto zodpovednosť?

„Stolička sa kolíše nielen pod policajným šéfom Petrom Kovaříkom, ale aj pod ministrom Romanom Mikulcom,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu komentátor Marián Repa.

V tejto súvislosti konštatoval, že ak nepovolené zhromaždenie zablokuje autá, autobusy a električky, a polícia sa prizerá, „tak potom sa už môže stať čokoľvek“.

Prečo stovky ľudí protestovali v uliciach Bratislavy? Má ich nespokojnosť politické pozadie alebo je ich hnev len vyústením zlej komunikácie politikov v čase pandémie?

Predsedníctvo strany Za ľudí sa konečne po týždňoch zišlo. Ale nič nevyriešilo. Mimoriadny snem nebude, politická strana zostáva rozdelená. Kto uchopil v strane Za ľudí moc? Veronika Remišová alebo Mária Kolíková? Volič stredových strán zostáva bezmocný a len sa prizerá. „Za ľudí sa momentálne nachádza v kóme, a riešenie je v nedohľadne,“ tvrdí komentátor denníka Pravda Repa v podcaste. Vypočujte si, akú budúcnosť veští strane Za ľudí.

Podozrenia z manipulácie vo vyšetrovaní niektorých trestných skutkov rozhýbali vzťahy aj medzi šéfmi prokuratúry. Ten generálny žiada špeciálneho, aby mlčal. Špeciálny nezostane ticho. Kto má pravdu? Maroš Žilinka alebo Daniel Lipšic? Počúvajte v podcaste analýzu komentátora denníka Pravda Mariána Repu.

debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu