Bývalého sudcu Molnára opätovne obvinili pre prijímanie úplatkov

Bývalý sudca Richard Molnár opätovne čelí obvineniu za prijímanie úplatkov v rámci skutkov, kde generálny prokurátor Maroš Žilinka pôvodne obvinenia zrušil. Píše to spravodajský portál Aktuality.sk.

03.08.2021 10:26
sudca molnár Foto: ,
Bývalý sudca Krajského súdu v Bratislave Richard Molnár (uprostred) na ŠTS v Banskej Bystrici, 14. marec 2020.
debata (3)

Zároveň pripomína, že obvineniu z podplácania čelil sudca už po akcii Búrka. Vlani na jeseň mu však po akcii Víchrica pribudli aj obvinenia z prijímania úplatku a zasahovania do nezávislosti súdu, pričom skutky mali súvisieť s podnikateľom Zoroslavom Kollárom.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dňa 14. 6. 2021 opätovne vzniesol obvinenie voči osobe JUDr. R. M. pre tri skutky, ktoré boli predtým zrušené uznesením generálneho prokurátora,“ uviedol pre portál hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Žilinka pri zrušení časti obvinení podľa portálu argumentoval tým, že skutky, z ktorých špecializovaný tím Richarda M. obvinil, boli príliš všeobecne zadefinované a chýbali mu aj konkrétne dôkazy. Generálna prokuratúra už vtedy avizovala, že zrušením uznesení sa vec nekončí. „Polícia zbierala potrebné dôkazy, nanovo zadefinovala skutok a Richard M. tak v troch bodoch opäť čelí trestnému stíhaniu aj za skutky, pre ktoré predtým Žilinka obvinenie zrušil," uvádzajú Aktuality.sk

Portál pripomína, že Richard Molnár bol takmer rok vo vyšetrovacej väzbe. „Bývalý krajský sudca Richard M. bol v najprísnejšej – kolúznej väzbe. Podľa svedkov mal kontakty na vedenie polície aj mafiu. A tie aj využíval," dodal portál.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Akcia Víchrica #Richard Molnár #akcia Búrka