Víkend bol mokrý. Najviac lialo v Čiernej Lehote

V nedeľu sa vyskytli na celom území Slovenska zrážky z búrok s úhrnmi na východe a juhozápade do 25 milimetrov, na strednom a severozápadnom Slovensku 25 až 55 milimetrov, ojedinele viac.

03.08.2021 12:52
debata (1)

VIDEO: Oblaky zakryjú slnko, teploty sa udržia pod tridsiatkou.

Video

Maximálny nameraný denný úhrn 89,5 milimetra bol v Čiernej Lehote v okrese Bánovce nad Bebravou. Na svojej stránke o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V popoludňajších a nočných hodinách z nedele na pondelok SHMÚ zaznamenal výrazné vzostupy vodných hladín na tokoch v povodiach stredného, horného Váhu a hornej Nitry aj s prekročením prvého až tretieho stupňa povodňovej aktivity (PA). Hladiny tokov v horných úsekoch v priebehu noci kulminovali a v pondelok začali klesať.

V povodí horného a stredného Váhu bol podľa SHMÚ zaznamenaný druhý stupeň PA len vo vodomernej stanici Poluvsie Rajčanka a prvý stupeň PA v troch vodomerných staniciach, a to Ľubochňa Ľubochnianka, Šuja – Rajčanka, Trenčianske Teplice – Teplička.

„V povodí hornej Nitry boli zaznamenané tretie stupne PA na rieke Bebrave v troch vodomerných staniciach – Krásna Ves, Biskupice a Nadlice. Druhé stupne PA tu boli zaznamenané v troch vodomerných staniciach Liešťany –Nitrica, Nitrianske Rudno – Nitrica, Handlová – Handlovka,“ dodal SHMÚ.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #SHMÚ