Na Slovensku je zaočkovaných 66 percent zamestnancov v školstve

Na Slovensku je proti COVID-19 zaočkovaných 66 percent učiteľov, odborných a nepedagogických zamestnancov. Zo 128.000 zamestnancov v školstve sa tak pre očkovanie rozhodlo približne 84.500 z nich. V každom okrese je zaočkovaná viac ako polovica zamestnancov škôl s výnimkou Kysuckého Nového Mesta, kde je ich podiel 49 percent.

06.08.2021 10:45
očkovanie, Banská Bystrica Foto: ,
Očkovanie učiteľov v Banskej Bystrici. Archívna snímka.
debata (16)

Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Najvyššiu zaočkovanosť učiteľov a zamestnancov škôl majú okresy Dunajská Streda (77 percent), Šaľa (73 percent), Bratislava (72 percent) a Myjava (71 percent). Nasledujú okresy Trnava, Komárno, Dolný Kubín a Prešov (70 percent). Tesne nad polovicou sú Detva (54 percent), Gelnica (55 percent), Čadca (55 percent) a Ilava (56 percent).

„Ďakujem všetkým zamestnancom v školstve, ktorí sa zaočkovali, keď sme ponúkali prioritné očkovanie učiteľov cez rezort školstva, alebo využili možnosť vakcinácie klasicky cez čakáreň,“ skonštatoval minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Pripomenul, že otvorené školy udrží čo najvyššia miera zaočkovanosti. Očkovanie vidí ako najlepšie riešenie.

Gröhling, Droba, Čítajte aj Rezort školstva štartuje kampaň na podporu očkovania proti ochoreniu COVID-19

Rezort školstva zároveň spustil kampaň na podporu očkovania proti COVID-19 Za otvorené školy. Cieľom je vyslať signál, že ak chce mať krajina bezpečné a otvorené školy, je dôležité, aby bolo očkovanie odporúčané. Snahou je tiež v predstihu pred začiatkom školského roka prezentovať výhody očkovania a povzbudenie ľudí v záujme čo najviac minimalizovať zatváranie škôl.

Naplánované sú výjazdy po celom Slovensku, maratón stretnutí sa začal v Bratislavskom kraji. Okrem toho by sa malo 16. augusta spustiť špeciálne call centrum, prostredníctvom ktorého bude ministerstvo spolu s odborníkmi v kontakte so starostami a primátormi tých samospráv, kde je stále nízka miera zaočkovanosti.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #školstvo #očkovanie