Úplatok pre Pellegriniho? Prečo to Fico považuje za nezmysel

Obvinenie, že Peter Pellegrini zobral úplatok za presadenie projektu virtuálnej pokladnice, považuje šéf strany Smer Robert Fico za nezmyselné.

12.08.2021 12:38
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico
debata (340)

VIDEO: Fico aj o údajnom úplatku pre Pellegriniho.

Video

Fico sa vo štvrtok zúčastnil na súde s bývalým šéfom špeciálnej prokuratúry Dušanom Kováčikom. Prišiel sa pozrieť na proces, ktorý bol verejný. Od novinárov, ktorí ho obklopili, dostal otázku na údajný úplatok vo výške 150-tisíc eur, ktorý mal dostať za to, že pomôže pretlačiť projekt virtuálnej pokladnice. Pellegrini bol v tom čase štátnym tajomníkom na ministerstve financií. Vypovedali o tom kajúcnici, bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze a podnikateľ Miroslav Suchoba. Tvrdia, že peniaze mu mal doručiť iný podnikateľ, Miroslav Výboh. Ten to popiera.

Podľa Imreczeho ho Pellegrini informoval, že splniť legislatívnu zmenu v požadovanom termíne bude veľmi náročné a bude si to vyžadovať rozsiahlu politickú podporu.

„Sú to výmysly. V prípade Petra Pellegriniho niekto tvrdí, že malo ísť o peniaze, ktoré sa týkali širšej politickej podpory. O akej širšej politickej podpore, preboha, hovoríte. Veď Smer mal vtedy v parlamente 83 poslancov. Sú to všetko nezmysly,“ povedal Fico.

Dodal, že aj proces s Dušanom Kováčikom je príkladom, že ide o kriminalizáciu opozície.

K údajnému úplatku sa aj skôr vyjadril aj Pellegrini slovami, že nikdy od nikoho nič nežiadal a nikdy od nikoho nič nedostal.

VIDEO: Fico o prípade Dušana Kováčika, proces nazval fraškou.

Video
340 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Peter Pellegrini