Matoviča lotéria teší: Uff, dráma hneď na prvýkrát

Prvých stotisíc eur v očkovacej lotérii si odniesla pani Lýdia. Ďalší štyria vyžrebovaní mali smolu. O týždeň sa hneď na začiatku hrá o pol milióna eur.

15.08.2021 23:33
Igor Matovič Foto: ,
Na budúcu nedeľu sa hrá "rovno o 500 tisíc evri", napísal Igor Matovič na sociálnej sieti.
debata (55)

V obrovskom osudí bolo vyše päťstotisíc lístočkov s údajmi ľudí, ktorí sa prihlásili do žrebovacej lotérie Zdravie je výhra.

Prvej súťažiacej sa z televízneho štúdia RTVS dovolali, povedala heslo, ktoré bolo práve na obrazovke a na účet jej príde stotisíc eur.

Igor Matovič, lotéria Čítajte viac Prvá časť lotérie: Pomáhali sme alebo motivovali k očkovaniu?

Druhý v poradí Matej z Ružindola síce zdvihol, ale namiesto hesla sa ozvalo len tú-tú-tú. Podľa notárskej komisie v zákulisí položil a preto sa stotisíc eur posunulo do ďalšej hry. Tretí v poradí – Jakub z Rakovnice, nezdvihol. A tak sa posunulo ďalej už dvestotisíc. Štvrtý v poradí Lukáš z Košíc síce zdvihol telefón včas, ale nedokázala prečítať heslo na obrazovke, pretože nebol pri televízore. Dráma pokračovala ďalej.

smútok - tragédia - problém - rodina - žena - sklamanie Čítajte viac NÁZOR: Matovičova lotéria, kolo prvé - fiasko v priamom prenose

Piata, v prvom kole žrebovania posledná, súťažiaca Zuzana zo Solivarov, zodvihla. Aj sa potešila, že sa jej dovolali, ale nedokázala povedať heslo. Pozerala reláciu v počítači a kvôli oneskoreniu jednoducho nedokázala včas prečítať heslo.

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO), ktorý je akýmsi „otcom“ tohto nápadu na Slovensku a najmä jeho hnacím motorom, keď jeho rezort pripravoval pravidlá a uvoľnil peniaze, sa ozval na sociálnej sieti. Podľa neho ide o drámu.

„Uff … DRÁMA hneď na prvýkrát,“ ohodnotil priebeh relácie. „300 tisíc v lufte … ‚nepozerám telku‘, 400 tisíc v lufte … ‚mám pomalý internet‘,“ pokračoval s tým, že na budúcu nedeľu sa hrá „rovno o 500 tisíc evri,))“.

Komisia notárov overuje každého vyžrebovaného ešte skôr, ako mu z réžie zavolajú. Hoci v osudí by mali byť skontrolované lístky a najmä overené, či sa o výhru naozaj zaujíma človek zaočkovaný. Potom šťastlivcovci zavolajú z réžie – má 20 sekúnd na zdvihnutie telefónu. A ďalších 20 sekúnd, kým povie heslo, ktoré sa objavilo na obrazovke. Ak nezdvihne telefón alebo nepovie heslo, stotisíc eur sa posúva do ďalšej hry. Nasledujúci šťastlivec teda hrá už o navýšenú sumu.

Okrem toho každý z vyžrebovaných automaticky získava tisícku. Pre štyroch z prvého kola je to cena útechy.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #očkovacia lotéria