Stíhacie lietadlo MiG-29 dostalo pri pristávaní na Sliači defekt, pilot sa nezranil

Stíhacie lietadlo MiG-29 dostalo v pondelok okolo 14:00 pri pristávaní na letisku Sliač po nácviku ostrého zásahu ochrany vzdušného priestoru defekt na prednom kolese.

16.08.2021 16:03
Stíhačka / MiG-29 / Foto: ,
Stíhačky typu MiG-29
debata (22)

Pilot je v poriadku, po zastavení opustil lietadlo bez zranení. Ako v tlačovej správe informovala hovorkyňa Ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková, podrobnosti a príčinu tejto udalosti zisťuje vyšetrovací tím a relevantné orgány.

Podľa v súčasnosti dostupných informácií nedošlo k zásadnému poškodeniu lietadla, presná výška škody však bude vyčíslená dodatočne. Bezpečnosť vzdušného priestoru bude dočasne zabezpečená z letiska v Kuchyni.

„Najdôležitejšie je, že nikomu sa nič nestalo, pilot neutrpel žiadne zranenia a je úplne v poriadku. Zároveň táto nešťastná udalosť potvrdzuje, že piloti našich vzdušných síl sú pripravení aj na takéto situácie a zvládajú ich maximálne profesionálne s prvoradým ohľadom na ochranu života a zdravia,“ skonštatoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Pohotovostný systém NATINAMDS je podľa ministerstva plne zabezpečený.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #MiG-29 #letisko Sliač