Kaliňák: Žiadna zločinecká skupina na vnútre pod mojim vedením nebola

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) odmieta informácie o zločineckej skupine na ministerstve, ktorá mala za jeho vedenia manipulovať nákupy a kupovať predraženú techniku.

16.08.2021 18:34
debata (78)

VIDEO: Kaliňák: Zločinecká skupina? Neuveriteľné rozprávky.

Video

Tvrdí, že pri predmetných projektoch sa, naopak, podarilo ušetriť milióny eur. V súvislosti s obvineniami hovorí o zúfalých protiútokoch od krivo svedčiacich nájomných svedkov. Informovala strana Smer.

Projekty nákupu techniky pre dobrovoľné hasičské zbory v podobe protipovodňových vozíkov a hasičských áut označil Kaliňák za najvýznamnejšie projekty ministerstva za jeho pôsobenia. Vyzdvihol, že boli dobre známe aj zahraničí, a tak sa Európska únia rozhodla ich podrobne naštudovať a následne spätne preplatiť vo výške viac ako 100 miliónov. „Obvinenia z podvodu od aktuálneho krivo svedčiaceho nájomného svedka tak vyznievajú absolútne komicky. Analýzou cien techniky sme, navyše, zistili, že ministerstvo vnútra nielenže nenakupovalo draho, ale aj vďaka transparentným súťažiam, naopak, dokázalo ušetriť milióny eur,“ tvrdí Kaliňák.

saková, kaliňák Čítajte viac Vnútro za Kaliňáka a Sakovej zaplatilo firmám 13 miliónov eur za služby, ktoré malo vykonať samo

Šokovaná Saková

Portál Aktuality.sk minulý týždeň informoval, že podľa vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry mala za bývalej vlády fungovať zločinecká skupina, ktorá vyťahovala milióny eur z projektov v rezorte vnútra a na ústredí práce. Obstarávali ich v rokoch 2015 až 2020. Ide o obdobie, keď ministerstvo vnútra viedli nominanti Smeru-SD Robert Kaliňák a Denisa Saková. Obstarávanie mala vyhrať firma spriaznená s ľuďmi z najvyššieho stupňa zločineckej skupiny.

Exministerka vnútra a súčasná nezaradená poslankyňa parlamentu Denisa Saková v reakcii uviedla, že je šokovaná z informácií, že na ministerstve mala údajne fungovať zločinecká skupina. Dôvodom je podľa jej slov najmä to, že jej súčasťou mal byť kajúcnik Peter Petrov alias Tiger. Zdôraznila, že nikdy sa nestretla s nikým, kto bol medializovaný ako obvinený.

saková denisa Čítajte viac Saková je šokovaná z informácií, že na ministerstve mala fungovať zločinecká skupina
78 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #Robert Kaliňák