Pellegrini odmieta, že vzal úplatok 150-tisíc eur, tému považuje za uzavretú

Líder mimoparlamentnej strany Hlas a bývalý premiér Peter Pellegrini deklaruje, že ako verejný funkcionár nikdy od nikoho nič nežiadal a ani od nikoho nič nedostal.

17.08.2021 15:19
Peter Pellegrini Foto:
Líder strany Hlas a bývalý premiér Peter Pellegrini
debata (114)

Za týmto vyhlásením si, ako tvrdí, vždy bude stáť a tému považuje za uzatvorenú. Vyjadril sa tak k informáciám o tom, že mal zobrať finančnú odmenu 150-tisíc eur za projekt virtuálnej registračnej pokladnice.

O úplatku pre Pellegriniho majú vypovedať bývalý šéf finančnej správy František Imrecze a podnikateľ Michal Suchoba, ktorí sú obvinení v kauze Mýtnik.

Šéf Hlasu tieto výpovede označil za lož. „Zmanipulované výpovede dvoch ‚kajúcnikov‘ o údajnom úplatku za zavedenie virtuálnej pokladnice pre finančnú správu boli od začiatku klamstvom,“ napísal na sociálnej sieti.

VIDEO: Fico o obvinení Kažimíra a Pellegriniho: Sú to povymýšľané hovadiny.

Video

Pellegrini pritom poukazuje na blog novinára denníka SME Adama Valčeka. Ten píše, že vo výpovediach bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho a podnikateľa Michala Suchobu sú významné nezrovnalosti, „ktoré spochybňujú vierohodnosť ich výpovedí proti Pellegrinimu a oligarchovi Miroslavovi Výbohovi“.

Robert Fico Čítajte viac Úplatok pre Pellegriniho? Prečo to Fico považuje za nezmysel

Predseda Hlasu tvrdí, že nesedí nič – miesto, čas a hlavne akýkoľvek zmysel celej operácie, ktorú vo svojich výpovediach obaja opisujú. „Výpovede dvoch ľudí, hoci jeden z nich je vo väzbe a druhý na slobode, chodiac si obzerať nové luxusné Ferrari, sú zhodné aj s týmito logickými chybami. Preto je nanajvýš pravdepodobné, že ich výpovede boli jednoducho niekým koordinované,“ uviedol Pellegrini.

Daniel Čech Čítajte viac Daniel Čech sa priznal k úplatku. Namáča aj Pellegriniho

Hlas vníma „očistu Slovenska v réžii koaličného hnutia OĽaNO“ ako politickú a osobnú pomstu, ktorú koordinuje skupinka vyšetrovateľov a prokurátorov.

Minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič pred niekoľkými týždňami reagoval, že nevypovedajú len „kajúcnici nájdení niekde na ulici“, ale ľudia expremiérov Roberta Fica (Smer) a Pellegriniho.

„Inak povedané, blízki osobní priatelia Pellegriniho a Fica svedčia proti Ficovi a Pellegrinimu, že to boli skorumpovaní zlodeji, o čom som hovoril desať rokov,“ podotkol. Tvrdí, že ide o závažné obvinenia a títo ľudia nemajú čo robiť v politike.

VIDEO: Fico aj o údajnom úplatku pre Pellegriniho.
Video

Údajná korupcia v súvislosti s Pellegrinim sa mala týkať politickej podpory pre projekt virtuálnej registračnej pokladnice z roku 2014 v hodnote 5,5 milióna eur, ktorý si vyžadoval zmenu legislatívy. Peniaze mali ísť cez prostredníka podnikateľa Miroslava Výboha (obvinený v rámci akcie Mýtnik III), dať mu ich mal podnikateľ Michal Suchoba v škatuliach od šampanského.

František Imrecze Čítajte viac Imrecze spomenul vo svojej výpovedi Pellegriniho. Mal si vypýtať províziu 150-tisíc eur
114 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #úplatok #Peter Pellegrini