Úrad vlády dáva deň voľna po očkovaní

Mimoriadne voľno dostanú zamestnanci úradu vlády, ktorí sa nechajú zaočkovať. Vedúci úradu Július Jakab hovorí o pozitívnej motivácii, ktorá by "mohla byť dobrým príklad" aj pre ďalšie štátne či súkromné inštitúcie.

17.08.2021 16:28
Očkovanie v nemeckom Quedlinburgu Foto: ,
Ilustračné foto
debata (31)

„Každý zamestnanec Úradu vlády SR bude mať nárok na mimoriadny deň pracovného voľna, ktorý môže využiť na regeneráciu po očkovaní. Cieľom je podporiť zamestnancov, ktorí si chcú chrániť svoje zdravie aj zdravie kolegov a zabezpečiť tak bezproblémový chod úradu, ktorý zabezpečuje rokovania vlády,“ oznámil úrad vlády v oficiálnom vyhlásení.

„Vnímam, že veľa ľudí s očkovaním váha aj preto, že po podaní vakcíny môžu nastať prejavy, ktoré ich na deň či dva vyradia z pracovného procesu. Deň plateného voľna na zotavenie sa po očkovaní je preto vhodným nástrojom, ako zamestnancov podporiť v rozhodnutí dať sa zaočkovať,“ dodáva vedúci úradu vlády Július Jakab.

Nárok na deň pracovného voľna s náhradou mzdy budú mať očkovaní po podaní prvej aj druhej dávky. V prípadne jednodávkovej vakcíny Janssen bude mať zamestnanec nárok na dva dni voľna. Voľno sa vzťahuje aj na zamestnancov, ktorí už očkovanie absolvovali.

Jakab verí, že pozitívna motivácia zamestnancov v podobe dňa voľna na zotavenie sa po očkovaní by mohla byť dobrým príkladom aj pre ďalšie štátne inštitúcie či súkromných zamestnávateľov. Zaočkovaní zamestnanci sú odolnejší voči koronavírusu a v prípade ďalšej vlny tak budú schopní naďalej plynulo vykonávať svoju prácu.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Úrad vlády SR #očkovanie proti koronavírusu #deň voľna