Od pondelka bude dvanásť okresov v stupni ostražitosti

Od pondelka budúceho týždňa bude podľa COVID automatu vo fáze ostražitosti, teda oranžovej farbe 12 okresov. Zvyšné okresy ostávajú v zelenej farbe COVID automatu. Nové rozdelenie okresov schválila v stredu večer vláda na online rokovaní, platiť bude od 23. augusta.

18.08.2021 17:25
Košice, covid automat, restauracie, ockovanie Foto:
Mesto Košice je v oranžovej fáze Covid automatu, reštaurácie sa preto museli rozhodnúť, či budú otvorené pre kompletne zaočkovaných, OTP (očkovaný-testovaný-prekonal ochorenie), alebo základ (aj nezaočkovaní). Snímka je z prvého dňa spustenia automatu.
debata (54)

V stupni ostražitosti (oranžová farba) budú zaradené okresy Banská Štiavnica, Gelnica, Kežmarok, Košice I.-IV., Levoča, Poprad, Spišská Nová Ves, Stropkov a Vranov nad Topľou. Všetky ostatné okresy zostávajú v stupni monitoringu, teda v zelenej farbe.

Regionálne opatrenia platné od
Stupne Covid automatu
Monitoring
Ostražitosť
I. stupeň ohrozenia
II. stupeň ohrozenia
III. stupeň ohrozenia

zdroj: korona.gov.sk

V zelených okresoch môžu kompletne zaočkovaní väčšinu aktivít vykonávať bez obmedzenia, s miernymi obmedzeniami musia rátať neočkovaní či netestovaní na COVID-19. Nosenie rúšok zostáva povinné v interiéroch v zelených aj oranžových okresoch.

V oranžových okresoch platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. Počet ľudí sa bude odvíjať od režimu, ktorý si vyberie organizátor.

Nový COVID automat

Opatrenia podľa COVID automatu platné od 16. augusta 2021

Fotogaléria
Covid automat: Prekrytie horných dýchacích ciest
Covid automat: Hromadné podujatia
+2Covid automat: Reštaurácie, kaviarne a bary

Prevádzkovatelia a organizátori hromadných podujatí si po novom sami určia, ktorým osobám umožnia vstup. Na výber majú z troch režimov, a to plne zaočkovaní, OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní COVID-19) a tzv. základ, teda všetci zákazníci bez rozdielu.

gastrolístky, reštaurácie Čítajte viac Plne očkovaní, OTP alebo Základ? Triedenie do skupín sa začalo, reštaurácie nemajú ľudí ako kontrolovať
54 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid automat