Po slovenských cestách prejde 31 konvojov armád spojencov

Ministerstvo obrany SR upozorňuje obyvateľov Slovenska na plánovaných 31 cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez územie SR. Uskutočnia sa v období od 23. do 29. augusta.

20.08.2021 19:05
debata (173)

„Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR,“ skonštatovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

VIDEO: Takto prešli v júni 2019 americké transportéry po slovenskej diaľnici.

Video

V období od 23. do 29. augusta sa uskutočnia tiež cestné presuny techniky Ozbrojených síl (OS) SR v rámci Slovenska na trasách Prešov – Trenčín, Ruskov – Sliač, Zemianske Kostoľany – Sliač a späť, Kuchyňa – Martin a späť, Piešťany – Nitra, Prešov – Trebišov a späť, Prešov – Zvolen, Martin – Trebišov, Martin – Moldava nad Bodvou, v rámci mesta Sereď, Zvolen – Prešov, Moldava nad Bodvou – Prešov a späť, Vojenský technický a skúšobný ústav (VTSÚ) Záhorie – Martin, Sereď – Centrum výcviku (CV) Lešť a späť, Nemecká – Martin, Prešov – Nemecká, Bratislava – Kuchyňa, Bratislava – Michalovce, Bratislava – Martin, ako aj na trase Michalovce – Topoľčany.

Počas budúceho týždňa sa uskutočnia aj železničné presuny OS SR, a to na trasách Kuchyňa – Zemianske Kostoľany a späť, Šarišské Lúky – Kuchyňa, Trebišov – Sása-Pliešovce, Zemianske Kostoľany – Vlkanová, ako aj na trase Martin – Sása-Pliešovce.

173 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda