Cynická hra Matoviča o milióny pokračuje

„Koalícia musí urýchlene riešiť energetickú chudobu,“ povedal v podcaste Marián Repa. Inak podľa neho zostane téma v rukách Roberta Fica (Smer).

21.08.2021 06:00
debata (56)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Príchod ôsmich Afgancov, ktorí spolupracovali so Slovenskom a spojencami, si žiada citlivú komunikáciu politikov. Skutočnosť však tomu nenasvedčuje. Dokazuje to vyjadrenie lídra hnutia Sme rodina Borisa Kollára, ktorý hovorí, že prijať desať migrantov z Afganistanu „bohato postačuje“.

Podľa komentátora denníka Pravda Mariána Repu šéf parlamentu opäť „zabrnkal“ na tému migrantov. „Neprekvapil, Sme rodina sú vlastne takí Le Penovci light,“ konštatoval komentátor v podcaste Počúvajte pravdu.

Apeluje na ostatných členov koalície, aby v prípade príchodu Afgancov, ktorí spolupracovali so Západom, používali iný slovník ako v čase migračnej krízy v roku 2015. „Títo ľudia sú v ohrození života, a je to elita, ktorá má vzdelanie a odhodlanie budovať demokratický štát,“ upresnil Repa. Navyše podľa neho môžu byť cennou pomocou pri nedostatku niektorých profesií na Slovensku.

V podcaste sa dozviete, čo si myslí komentátor denníka Pravda o štátom financovanej lotérii, ktorá má pomôcť zvýšiť počet zaočkovaných ľudí. „Igor Matovič (OĽaNO) cynicky zneužíva situáciu, a opäť si rieši svoje ego,“ dodal v podcaste Repa na adresu bývalého premiéra. Kritizuje ho najmä za osobnú návštevu prípadnej výherkyne z Prešova, ktorá prišla o státisíce eur vďaka amatérskej príprave lotérie. Odporúča Matovičovi, aby peniaze pre pani Zuzanu „hľadal v straníckej pokladnici“, a nie v štátnej.

Dramatické zvýšenie cien energií, ktoré zapríčinil rýchly rast cien na medzinárodných burzách, sa stáva témou opozície. Presnejšie Roberta Fica (Smer), ktorý kvôli tomu chce mimoriadnu schôdzu parlamentu, pričom z nárastu cien obviňuje vládu a koalíciu.

„Fico ich predbehol a koalícia by mala konať a riešiť energetickú chudobu,“ konštatoval v podcaste Marián Repa. Ako to má vláda riešiť? A akú šancu má na politické prežitie minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO)? Stačí si naladiť podcast Počúvajte pravdu s Mariánom Repom.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu