NÁZOR: A pol milióna má... Ani tentoraz to nedal Matovič na jednotku

Namiesto rozmýšľania nad očkovaním, zrejme veľká časť Slovensko bude premýšľať, kto je Manuela z Bratislavy. A či sa nechá presvedčiť, aby sa ukázala v televízii. Možno aj v najsledovanejšom programe. Ale bez obsahu.

23.08.2021 00:00
debata (112)

Lebo ten relácia Byť zdravý je výhra naozaj nemá. Cieľom je, aby sa dalo zaočkovať čo najviac Slovákov. Namiesto toho sa čaká, či niekto vyžrebovaný bude mať všetky údaje v poriadku, potom či dvihne, potom či povie správne heslo.

Minulý týždeň to bolo z pohľadu diváka zábavnejšie ako teraz. Vtedy o peniaze prišiel človek, ktorý nebol pri televízii. Manuela vyhrala zatiaľ najvyššiu sumu aj bez sledovania programu. Druhý diel šou na podporu očkovania už bol zrozumiteľnejší, heslo moderátori povedali viackrát. Dokonca možno delegovať aj zástupcu – ak by jeden bol v robote a nesedel pri telke a nesledoval vysielanie. Fakt pekné.

Podmienka povedať nahlas heslo je trápna. Rovnako aj ako otázky, na čo výhercovia použijú peniaze. Skôr by mali hovoriť, prečo sa dali zaočkovať. A či by sa dali znova.

smútok - tragédia - problém - rodina - žena - sklamanie Čítajte viac NÁZOR: Matovičova lotéria, kolo prvé - fiasko v priamom prenose

Aby sa nepovedalo, slovo dostala zástupkyňa onkologických pacientok. Aby povedala, že sa zaočkovali až vo veľkokapacitnom očkovacom centre. Lebo dovtedy sa na pacientov s vážnymi diagnózami akosi zabudlo. Alebo mladá záchranárka, ktorá vírus z roboty doniesla domov a infikovala sa jej mama. Lebo v očkovacom programe sa zabudlo na to, že ľudia z prvej línie žijú v nejakých domácnostiach s nejakými ľuďmi. A aby dokázali podávať nadľudský výkon – a ten teda v druhej vlne podali všetci – zaslúžia si aspoň pocit, že doma je všetko v poriadku.

Hoci pravidlá ministerstvo financií, ktoré vedie krstný otec očkovacej lotérie na Slovensku Igor Matovič (OĽaNO), sú upravené a zjemnené, cieľ sa akosi nenapĺňa.

Každé euro, ktoré niekomu pomôže, padne na úrodnú pôdu. Len treba mať na mysli, že to nebol Matovič, kto tie eurá pustil. Nech by sa tváril akokoľvek mačovsky všeobjímajúco. Nikto z nás si totiž nezaslúži, aby sa snažil klesajúce preferencie svojho hnutia zastaviť eurotokom z našej spoločnej peňaženky.

© Autorské práva vyhradené

112 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #očkovacia lotéria