Do očkovacej lotérie sa prihlásil už takmer milión ľudí

Registrácia do žrebovania o očkovaciu prémiu je spustená 23 dní a za ten čas sa do neho prihlásilo takmer 950 000 zaočkovaných.

23.08.2021 18:16
Igor Matovič Foto: ,
Minister financií Igor Matovič, ktorého rezort žrebovanie o očkovaciu prémiu zastrešuje.
debata (61)

Len počas nedeľnej relácie ich pribudlo 13 500. Informovalo ministerstvo financií.

Očkovacia lotéria Čítajte viac Slovensko má nový divácky hit: Žrebovanie očkovacej lotérie atakuje celoročné rekordy

Najviac registrácií eviduje rezort v Bratislavskom kraji (152 000 ľudí), pričom nasleduje Prešovský kraj (140 000 ľudí). Vyše 19 % z prihlásených do očkovacej prémie sú seniori starší ako 65 rokov. Za posledných sedem dní tvorí táto najzraniteľnejšia veková skupina dokonca najvyšší podiel spomedzi všetkých registrácií. Počas uplynulého týždňa sa do očkovacej prémie prihlásilo dokopy 50 000 ľudí z tejto vekovej kategórie. Napríklad v sobotu bola až štvrtina zo všetkých registrovaných práve vo veku nad 65 rokov.

Rezort financií upozornil, že používanie stránky bytzdravyjevyh­ra.sk je možné len z územia Slovenskej republiky. Ide o bezpečnostné opatrenie, ktoré má chrániť už registrovaných občanov a ich osobné údaje. MF SR s ním počítalo ešte pred spustením samotnej registrácie.

výplata, dávanie, peniaze, euro, bankovky Čítajte viac NÁZOR: A pol milióna má... Ani tentoraz to nedal Matovič na jednotku
61 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovacia lotéria