Polícia zasahovala proti drogovým dílerom v bratislavskom Pentagone

Bratislavská polícia zasahovala v utorok skoro ráno v tzv. Pentagone v bratislavskej Vrakuni. Akcia sa zameriavala na drogových dílerov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

24.08.2021 15:41 , aktualizované: 17:55
polícia zásah pentagon drogy díler Foto:
Zásah proti dílerom drog v bratislavskom Pentagone.
debata (11)

„V skorých ranných hodinách zasahovala bratislavská krajská kriminálka spolu s policajtami PPÚ voči drogovým dílerom v Pentagone,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Bližšie informácie poskytne v priebehu dňa.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková popoludní konkretizovala, že v rámci akcie „Metla“ bol pri domovej prehliadke zaistený materiál, ktorý experti označili za metamfetamín. Zároveň bol zadržaný muž, ktorý skončil v policajnej cele.

„Vyšetrovateľ už obvinil 30–ročného Dominika K. z Bratislavy zo zločinu drogovej trestnej činnosti,“ uviedla Martiniaková. Menovaný mal od presne neustáleného času, pravdepodobne od júna 2021, prechovávať drogy v byte na Stavbárskej ulici a ďalej ich predávať. „V prípade preukázania viny pred súdom mu za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodala hovorkyňa.

V tzv. Pentagone zasahovali bratislavskí policajti aj minulý týždeň, kedy si posvietili na okolie bytového domu na Stavbárskej ulici. Pátracia akcia bola zameraná na hľadané a nezvestné osoby, či veci pochádzajúce z trestnej činnosti, po ktorých bolo vyhlásené pátranie v národných a medzinárodných informačných systémoch.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo na utorkový zásah polície reagoval, že bratislavské samosprávy roky žiadajú tvrdší postup štátnej polície voči trestnej činnosti a dílerom drog v bezprostrednej blízkosti Pentagonu. „Oceňujem prístup polície, ktorá mala v Pentagone viacero akcií a v utorok ráno aj raziu, pri ktorej zatkla viacerých dílerov. Postup policajtov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave kvitujem,“ vyhlásil na sociálnej sieti. Zlepšenie kvality života ľudí v tejto lokalite sa podľa neho dokáže z pozície mesta dosiahnuť iba v spolupráci s políciou, kombináciou mäkkých a tvrdých opatrení.

Hlavné mesto vytvorilo špeciálnu grantovú výzvu na podporu prevencie, bezpečnosti a znižovania rizík, ktorou podporuje mimovládne organizácie v tejto oblasti už tretí rok. „Tie poskytujú odbornú pomoc ľuďom užívajúcim drogy, trpiacim závislosťou alebo aj abstinujúcim, ktorým profesionálna odborná podpora pomáha v každodennom zvládaní choroby. Priamo v Pentagone začal počas leta pôsobiť aj mestský terénny tím pomáhajúci obyvateľkám a obyvateľom sociálnym poradenstvom v náročných situáciách (napríklad pri ohrození stratou bývania, pri ťažkostiach s prácou alebo zadlžením),“ spresnil Vallo s tým, že v opatreniach budú pokračovať.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #drogová trestná činnosť #polícia SR