Poslanec OĽaNO Jozef Bubnár sa vzdá svojho mandátu

Poslanec Národnej rady za hnutie OĽaNO Jozef Bubnár končí vo funkcii. Informoval o tom v sobotu na sociálnej sieti. Hovorí najmä o zdravotných dôvodoch. Od septembra sa chce podľa vlastných slov vrátiť do školstva. Vzdanie sa mandátu v najbližších dňoch oznámi oficiálne aj vedeniu parlamentu.

28.08.2021 20:10 , aktualizované: 20:58
debata (40)

Bubnár sa poďakoval voličom za preferenčné krúžky. „Po roku a pol môjho pôsobenia v Národnej rade vás však musím s poľutovaním informovať, že túto moju životnú etapu – pôsobenie vo funkcii jedného zo 150 zákonodarcov – navždy uzatváram,“ uviedol.

Skonštatoval, že politiku ako takú za ten čas vlastne nezažil, pretože svet sa ‚zacyklil‘ v jedinej spoločenskej téme – pandémii covidu. Poukázal na množstvo jej negatívnych dôsledkov a frustráciu, ktorú si vo veľkej miere podľa neho „odskákali“ politici, vedci, či novinári.

„Ja som nebol výnimkou. Dve zastávky na urgentnom príjme v nemocnici počas júna a júla boli pre mňa finálnym znamením, že vyhrážky, priania smrti, či nenávistné agresívne vulgarizmy prijímané na dennej báze nie je to, o čom som v živote sníval,“ dodal.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš chápe rozhodnutie Jozefa Bubnára vzdať sa poslaneckého mandátu. Reagoval tak na informáciu o tom, že Bubnár sa rozhodol vo funkcii skončiť.

„Jozef Bubnár nás o tomto svojom zámere informoval už dávnejšie, chápeme jeho rozhodnutie a naďalej s ním zostávame v priateľskom kontakte. Bolo nám cťou s ním v parlamente spolupracovať a prajeme mu v osobnom živote veľa zdravia a osobných úspechov,“ uviedol Šipoš.

Bubnára by mal v poslaneckých laviciach podľa výsledkov vo voľbách v roku 2020 nahradiť Vojtech Tóth.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Jozef Bubnár