Kovařík vyzýva prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknuté uznesenie

Policajný prezident Peter Kovařík vyzýva prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutie dokumentu o vznesení mu obvinenia na verejnosť. Tvrdí, že ide o snahu diskreditovať ho. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

29.08.2021 11:41
Peter Kovařík kovarik Foto: ,
Policajný prezident Peter Kovařík
debata (183)

Kovařík poukázal na to, že uznesenie nikomu neodovzdal, nekopíroval a nezverejnil. „Vyzývam príslušné orgány prokuratúry, aby dali z úradnej povinnosti pokyn za začatie trestného stíhania vo veci pre trestný čin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa,“ povedal.

Zdôraznil, že spájanie jeho osoby s tvrdením prokurátora, že „Kovaříkov cieľ bol vyzradiť informácie nepovolaným osobám“, je lživé a ničím nepreukázané. Policajný prezident zároveň zverejnil odôvodnenie jeho sťažnosti voči vznesenému obvineniu.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. 8.) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P. Kovařík obvinenie odmieta.

Kovařík peter policajný prezident Čítajte viac Policajného prezidenta Kovaříka obvinili z marenia spravodlivosti
183 debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #trestné stíhanie #Peter Kovařík