Mikulec podáva trestné oznámenie na Fica za ohováranie

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) podáva trestné oznámenie na predsedu opozičného Smeru Roberta Fica za ohováranie. Informoval o tom v pondelok na sociálnej sieti.

30.08.2021 09:20
Roman Mikulec Foto: ,
minister vnútra Roman Mikulec – 0 eur (z verejnej funkcie), dom, garáž, pozemok, motorka, podielové fondy, hypotéka
debata (421)

VIDEO: Fico: Keby nebola na Slovensku dvojaká spravodlivosť, Mikulec by už bol vo väzbe.

Video

„Aj keď sú nápady z Ficovej ‚vlastnej hlavy‘ veľmi originálne, podávam na neho za jeho doterajšie počiny trestné oznámenie za ohováranie. Model diskreditácie založený na veľkom šírení dezinformácií, konšpirácií a silnej manipulácii využíva Fico pri svojich oponentoch už dlhé roky,“ tvrdí Mikulec.

VIDEO: V programe rokovania NR SR sú v pondelok aj dve mimoriadne schôdze, na jednej z nich chce opozícia odvolávať Romana Mikulca. Parlament sa už preventívne ohradil zábranami.

Video

Minister hovorí, že Smer chystá „nový scenár v rámci svojich dlhodobých snáh o spochybnenie mojej osoby“. Podľa jeho slov chce Fico informovať, že júlový zásah inšpekcie rezortu vnútra, ktorého zastavenie opozícia ministrovi vyčíta, bol prerušený preto, lebo mal byť Mikulec na mieste. Obvinenia opozície minister odmieta.

VIDEO: Mikulec: Fico stále len klame a fabuluje.

Video

Smer pravidelne informuje o rôznych podozreniach okolo Mikulca. Opäť ho chce odvolávať aj v Národnej rade SR. Vyčíta mu viacero vecí, od situácie v rezorte a polícii, cez podozrenia z korupcie až po marenie vyšetrovania. Tvrdí, že sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Kritizuje ho aj preto, že mal údajne prerušiť policajný zásah voči Zemanovi a ďalším dvom svedkom. Mikulec trvá na tom, že Mateja Zemana nepozná a nikdy ho nestretol.

VIDEO: Fico chce Mikulcovi na mimoriadnej schôdzi položiť tri otázky.

Video
Pocuvajte pravdu, podcast, pravda, počúvajte Pravdu Čítajte aj Obetuje koalícia Kovaříka, aby zachránila Mikulca?
421 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #trestné oznámenie #Roman Mikulec