Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení z kauzy Očistec zostávajú naďalej vo väzbe

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení z kauzy Očistec zostávajú aj naďalej vo väzbe. Vo štvrtok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková. Upozornil na to spravodajský portál TV Joj noviny.sk.

02.09.2021 23:36
debata (40)

Sudca pre prípravné konanie rozhodoval, či sa bude väzobná vec posudzovať podľa pôvodného znenia Trestného poriadku. „Viem potvrdiť ponechanie obvinených vo väzbe podľa staršieho znenia zákona a tiež, že v rozhodovaní o žiadosti obvineného Róberta K. o prepustenie z väzby súd zamietol jeho žiadosť,“ spresnila hovorkyňa.

Sudca mu zároveň nenahradil väzbu písomným sľubom a ani dohľadom probačného a mediačného úradníka. „Rozhodnutie nie je právoplatné, Róbert K. voči nej podal sťažnosť,“ doplnila Bednáriková.

Tibor Gašpar a ďalší policajní exfunkcionári boli zadržaní v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #Akcia Očistec