Na podujatia v rámci návštevy pápeža sa napokon dostanú aj nezaočkovaní

Verejné podujatia počas návštevy pápeža Františka v Prešove, Košiciach a Šaštíne budú napokon dostupné v režime OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia COVID-19). Nezaočkovaní návštevníci sa budú musieť evidovať v registrácii OTP, ktorá sa na stránke navstevapapeza.sk spustí v pondelok 6. septembra. Informovala o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

04.09.2021 17:11 , aktualizované: 18:34
šaštín stráže bazilika, pápež Foto: ,
Prípravy na návštevu pápeža Františka. Pápež príde na púť do Šaštína 15. septembra 2021. Na snímke Bazilika Sedembolestnej Panny Márie, ktorú pápež navštívi.
debata (389)

KBS upozorňuje záujemcov o účasť v rámci OTP, aby sa neprihlasovali do existujúcej registrácie pre plne zaočkovaných, ale aby počkali na pondelkové spustenie registrácie OTP.

„Pre návštevníkov v režime OTP budú na podujatiach v Prešove, Košiciach a Šaštíne vytvorené vlastné sektory s vlastnými vstupmi, všetko v zmysle platných vyhlášok,“ uviedli z tlačovej kancelárie KBS. „Plne zaočkovaní, ktorí budú mať vlastné vstupy, sa môžu rozhodnúť, či pôjdu do sektoru pre plne zaočkovaných alebo do sektoru OTP,“ dodala kancelária.

Avizovali tiež, že pri vstupe do sektoru OTP sa návštevníci budú musieť preukázať vstupenkou, dokladom totožnosti a negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 v ostatných 180 dňoch.

pápež, Šaštín-Stráže Čítajte viac Pre pápeža pripravujú pole

Zatiaľ platí upozornenie, aby sa návštevníci nespoliehali na to, že sa nechajú otestovať v blízkosti podujatia. „O prípadných mobilných odberných miestach (MOM) pred podujatiami budeme vopred informovať,“ uviedla KBS.

Pápež František navštívi Slovensko v dňoch 12. až 15. septembra. Okrem Bratislavy navštívi Prešov, Košice a zúčastní sa aj na národnej púti v Šaštíne.

Hlas zmenu víta

Strana Hlas-SD víta zmenu podmienok účasti na podujatiach v súvislosti s návštevou pápeža Františka. Oceňuje tiež, že sa s ním budú môcť stretnúť aj negatívne testovaní a ľudia, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Doterajšie podmienky, ktoré umožňovali zúčastniť sa na podujatiach s pápežom iba zaočkovaným, boli podľa predsedu strany Petra Pellegriniho nezmyselné, diskriminujúce a spoločnosť viac rozdeľovali ako stmeľovali. Pripomenul, že strana opakovane vyzývala vládnu koalíciu, aby tieto podmienky zmenila. „Kompetentné inštitúcie svoju chybu uznali a na poslednú chvíľu napravili. Som im však vďačný v mene všetkých, ktorí takto dostanú možnosť naživo si vypočuť pápeža Františka a jeho posolstvo,“ dodal Pellegrini.

389 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Konferencia biskupov Slovenska #KBS #návšteva pápeža Františka na Slovensku