Vďaka legende o vnukovi vylákali podvodníci od ľudí tisíce eur

Napriek mnohým upozorneniam zo strany polície sa i naďalej podľa hovorcu Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika objavujú podvody na senioroch.

07.09.2021 17:43
penzista, senior, peniaze, bankovka, euro Foto:
Ilustračné foto
debata (7)

Ako povedal, minulý týždeň informovali o prípade z Bardejova, kde sa podvodník 72-ročnej žene predstavil ako jej synovec a vylákal od nej 8 500 eur. V pondelok sa obeťou stala 72-ročná Popradčanka.

„Podvodník pritom na nekalé obohatenie sa použil známu legendu vnuk. Žene zazvonil telefón, kde sa jej volajúci predstavil ako lekár nemocnice v Poprade a povedal, že jej vnuk mal spôsobiť dopravnú nehodu a je v nemocnici v Poprade. Zároveň od nej požadoval vloženie sumy vo výške 3 500 eur na účet v banke ako odškodné pre účastníkov nehody. Žena volajúcemu uverila a v dobrej viere peniaze vložila na účet. Až neskôr zistila, že jej vnuk nebol účastníkom žiadnej dopravnej nehody,“ uviedol Džobanik s tým, že popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin podvodu.

Polícia upozorňuje občanov, najmä seniorov, aby boli ostražití a nepodľahli nátlaku a rôznym emotívnym príbehom, ktorými sa podvodníci snažia získať ich dôveru a v konečnom dôsledku aj ich celoživotné úspory.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #podvodníci #podvody na senioroch