39 a potom 38 poslancov. Parlament sa k odvolávaniu Mikulca opäť nedostal

Mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej chce opozícia odvolať Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra, sa nebude konať ani dnes.

10.09.2021 09:33 , aktualizované: 10:20
debata (12)

Plénum totiž ani na druhýkrát nebolo uznášaniaschopné. V rokovacej sále sa prezentovalo iba 38 poslancov. Pri prvom pokuse o otvorenie schôdze sa prezentovalo 39 zákonodarcov.

Potrebná pritom bola účasť nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov Národnej rady SR, teda minimálne 76 poslancov. Ďalší pokus o otvorenie schôdze budú mať členovia zákonodarného zboru na riadnej parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína 16. septembra.

Schôdzu inicioval opozičný Smer a nezaradení poslanci parlamentu. Plénum nebolo k tomuto bodu dvakrát uznášaniaschopné ani vo štvrtok 9. septembra a tiež koncom augusta. Schôdzu o odvolaní Mikulca žiadal Smer aj v júli. Zákonodarný zbor však ani vtedy nebol uznášaniaschopný a táto schôdza sa tak odložila na september.

Robert Fico / Peter Pellegrini / Čítajte viac OĽaNO: Fico a Pellegrini chcú odvolávaním Mikulca prekryť šokujúce výpovede ich nominantov
12 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #Roman Mikulec