Kollár udelí štátne ceny. Laureátmi sú Feldek, Sabaka či Hegerová

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) udelí vo štvrtok štátnu cenu Jozefa Miloslava Hurbana.

14.09.2021 17:46
debata (57)

Slávnostná ceremónia sa začne o 11.00 h v reprezentačných priestoroch Bratislavského hradu. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Laureátmi štátnej ceny v tomto ročníku sú Ľubomír Feldek či Peter Sabaka, ale aj predstavitelia Bielej légie, osobitne Anton Tunega, Albert Púčik a Eduard Tesár in memoriam. Rovnako in memoriam sú laureátmi i Anton Neuwirth a Hana Hegerová.

Cenu na základe zákona platného od 1. januára 2018 odovzdáva predseda NR SR. Oceniť tak môže jednotlivca či kolektív za mimoriadne významné zásluhy, výsledky práce alebo pôsobenie v oblasti legislatívy, práva, rozvoja demokracie alebo ústavnosti v SR. Štátnu cenu Hurbana možno udeliť aj občanovi iného štátu alebo v humanitárnej oblasti.

Cena pozostáva z listiny o jej udelení s vyobrazením Hurbana a pamätnej plakety vo forme medaily. Na lícnej strane medaily je vyobrazenie Hurbana a na rubovej strane nápis Národná rada Slovenskej republiky. S udelením ceny je spojená aj finančná odmena.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #cena Jozefa Miloslava Hurbana