Čaputová sa stretne s Hegerom. Chce s ním hovoriť o situácii v polícii

V najbližších dňoch sa chce prezidentka Zuzana Čaputová stretnúť s premiérom Eduardom Hegerom. Hovoriť s ním chce o aktuálnej situácii v polícii.

14.09.2021 21:25
prezidentka čaputová Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová.
debata (230)

Na obvinenie štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry z marenia spravodlivosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa a obvinenie dočasného riaditeľa Úradu inšpekčnej služby reaguje aj prezidentka Zuzana Čaputová.

„Pri vyšetrovaní káuz tohto rozmeru je dôležité nielen to, aby bolo dôveryhodné a spravodlivé, ale aby sa tak aj javilo,“ upozorňuje prezidentka.

„Žiaľ, dnes sa javí skôr tak, že policajné štruktúry si navzájom vyrovnávajú účtu. Vyzývam aktérov tejto kauzy, aby verejne objasnili svoje konanie,“ dodáva hlava štátu.

prokuratúra súd Mýtnik väzba, NAKA Čítajte viac Vyšetrovateľov NAKA obvinili z manipulácie výpovedí

Vo štvrtok budú odvolávaniu v parlamente čeliť minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (platforma Za spravodlivé Slovensko, SaS).

V piatok sa bude aktuálnym dianím v polícii a bezpečnostných zložkách venovať parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť. Na rokovanie je prizvaný aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, zástupca Úradu inšpekčnej služby a policajného prezidenta má zastúpiť viceprezidentka Jana Maškarová.

Video

© Autorské práva vyhradené

230 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Eduard Heger #polícia SR #Zuzana Čaputová