Kňaz Gavenda v Ide o pravdu: V kauze Bezák je na ťahu Vatikán. Predpokladám ponuku diecézy mimo Slovenska

„Pápež František vedel o tom, čo počas jeho návštevy prežíva prezidentka Zuzana Čaputová vo svojej rodine,“ priznal v relácii Ide o pravdu kňaz Marián Gavenda. Je presvedčený, že prítomnosť pontifika pomohla prezidentke zvládnuť úmrtie svojho otca.

17.09.2021 05:00
debata (50)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Mariána Gavendu v relácii Ide o pravdu.

Video

Počas pastoračnej návštevy Slovenska pápež František viackrát vyzval cirkevnú hierarchiu, kňazov a rehoľníkov, aby upustili od prílišnej rigidnej religiozity.

„Cirkvi, ktorá nedáva priestor dobrodružstvu slobody – aj v duchovnom živote – hrozí to, že sa stane rigidnou a zatvorenou,“ upozornil pápež František.

Bola slovenská rímskokatolícka cirkev pripravená na kritiku pápeža? Opýtali sme sa v relácii Ide o pravdu kňaza Mariána Gavendu.

Neskrýval, že viacerí duchovní to očakávali. „Vedel som, že to nebudú uhladené frázy, a že pápež František prinesie čerstvý vzduch,“ dodal.

Rovnako nebolo prekvapením ani osobné stretnutie emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka s hlavou katolíckej cirkvi či spoločné slúženie bohoslužby v Šaštíne.

„Viacerých slovenských biskupov by mrzelo, keby Bezák chýbal,“ dodal Gavenda.

Odmietol, že kroky pápeža smerom k Bezákovi boli „fackou“ pre cirkevnú hierarchiu. „Príbeh nekončí, a na ťahu je Vatikán. Predpokladám, že biskup Bezák môže dostať ponuku obsadiť diecézu, ale bude to asi mimo Slovenska,“ načrtol možné pokračovanie kauzy emeritného biskupa.

Čo sa stalo na prijatí pápeža Františka u Jezuitov? Ako vznikajú prejavy pontifika? Prečo chcel pápež na Slovensku skromnosť v bývaní a v jedle? Pozrite si reláciu Ide o pravdu s kňazom a publicistom Mariánom Gavendom.

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gavenda #Ide o pravdu