Lipšic: Nech sa Kollár verejne ospravedlní za slová o čurillovskej mafii!

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic vyzýva predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), aby ospravedlnil vyšetrovateľovi Jánovi Čurillovi. Toho súd poslal do väzby, lebo je podozrivý, že manipuloval výpovede niektorých svedkov.

17.09.2021 22:05
kollár lipšic Foto: , ,
Daniel Lipšic a Boris Kollár na koláži fotografií.
debata (242)

Vojna v polícii má nový rozmer. V piatok v parlamente líder hnutia Sme rodina a predseda Národnej rady Boris Kollár hovoril o „čurillovskej mafii“.

Kollár totiž vyhlásil, že „treba bojovať proti tzv. Ficovej mafii“, čím odkázal na predchádzajúce vlády, ktoré viedla strana Smer. „Nebudem ale podporovať, aby na druhej strane vznikla nová mafia, môžem ju pokojne nazvať čurillovská. Tá bude robiť to isté, len pod nejakým krásnym heslom a transparentom, ale bude zneužívať zákon a bude si robiť, čo chce,“ povedal na pôde parlamentu.

Krátko na to poslanci hovorili so špeciálnym prokurátorom na zasadnutí branno-bezpečnostného výboru. Reč za zatvorenými dverami mala byť o situácii priamo na prokuratúre, kde sa proti sebe postavili generálny prokurátor Maroš Žilinka a špeciálny prokurátor Lipšic. Ten mal informovať aj o indíciách, že ho sleduje SIS. Už niekoľko týždňov sa pritom šepká, že policajná inšpekcia sa chystá zadržať špeciálneho prokurátora.

kollár Čítajte viac Kollár odmietol pracovnú skupinu avizovanú Hegerom

Namiesto toho však zadržala štyroch vyšetrovateľov NAKA, medzi nimi aj Jána Čurillu a dočasného šéfa samotného Úradu inšpekčnej služby. Bratislavský okresný súd ich všetkých poslal do väzby.

Sme rodina sa odmietlo zúčastňovať na zasadnutí špeciálnej pracovnej komisie, ktorú zriadila Bezpečnostná rada vlády. Kollár to zdôvodňuje práve „čurillovskou mafiou“.

„Vyšetrovateľ NAKA podplukovník Ján Čurilla viedol úspešné vyšetrovanie proti zločineckým skupinám piťovcov a takáčovcov,“ zastal sa Čurillu na sociálnej sieti špeciálny prokurátor. Pripomenul, že Čurilla vyšetroval viaceré ťažké prípady. „Medzi inými prípad mladej ženy, ktorá bola týždeň pred svadbou (a v druhom stave) brutálne znásilnená a zavraždená pred viac ako 20 rokmi pri Trenčíne. Len vďaka jeho presvedčeniu a 'tvrdohlavosti'sa podarilo desať rokov po skutku tento ohavný zločin objasniť,“ píše Lipšic s dôvetkom, že „vďaka Jánovi Čurillovi sú ulice našich miest bezpečnejšie“.

„Verejne vyzývam predsedu Národnej rady Borisa Kollára, aby sa ospravedlnil Jánovi Čurillovi a jeho rodine za výroky o ‚čurillovskej mafii‘,“ dodal prokurátor s tým, že práve Čurilla celý svoj profesný život proti mafii bojoval.

lipšic Čítajte aj Lipšic má podozrenie, že ho sleduje SIS. Šeliga to chce riešiť na mimoriadnom výbore

© Autorské práva vyhradené

242 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #Boris Kollár #vojna policajtov