Kollár vyzval Lipšica, aby sa ospravedlnil SIS

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) vyzval špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, aby sa ospravedlnil Slovenskej informačnej službe (SIS) v súvislosti s vyjadreniami o jeho sledovaní.

20.09.2021 16:14
debata (35)

„Očakávam, že sa ospravedlníte SIS, že ste ich klamlivo zatiahli do prebiehajúcej kauzy a do médií ste lživo uvádzali, že Vás sleduje SIS napriek tomu, že ste o tom nemali dôkazy. A teraz sa pravda ukázala, že to bol niekto iný,“ uviedol Kollár na sociálnej sieti.

Šéf parlamentu tak reagoval na stanovisko Lipšica zverejnené v Denníku N o tom, že situácia okolo jeho piatkového sledovania tajnou službou sa vysvetlila. „Bolo mi bezpečnostnými zložkami objasnené, že išlo o individuálne zlyhanie vodiča jednej z bezpečnostných zložiek, a tým to považujem za vyriešené,“ uviedol Lipšic pre Denník N.

Bezpečnostné zložky mu mali oznámiť, že uvedený vodič bol na detektore lži a výsledok potvrdil, že nešlo o akciu namierenú proti špeciálnej prokuratúre.

lipšic Čítajte viac Lipšic má podozrenie, že ho sleduje SIS. Šeliga to chce riešiť na mimoriadnom výbore

Výzvu na ospravedlnenie adresoval nedávno aj Lipšic Kollárovi. Týkala sa výrokov súvisiacich obvineným vyšetrovateľom Jánom Č. Po zriadení odbornej skupiny k očiste bezpečnostných zložiek Kollár uviedol, že sa jej hnutie Sme rodina nebude zúčastňovať. Podčiarkol potrebu bojovať proti tzv. Ficovej mafii, ktorá si sprivatizovala spravodlivosť. Nechcel však podporovať vznik inej mafie, ktorú podľa jeho slov možno nazvať „čurillovská“ a ktorá by robila to isté, no „pod nejakým krásnym heslom“.

Lipšic sa vyšetrovateľa zastal. Tvrdí, že viedol úspešné vyšetrovanie proti zločineckým skupinám piťovcov a takáčovcov a celý svoj život bojoval proti mafii. Vyzval preto šéfa parlamentu, aby sa ospravedlnil vyšetrovateľovi i jeho rodine.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #SIS #Boris Kollár #vojna policajtov