Smer obvinil Záleskú z ohýbania práva pri Kováčikovi

Poslanci opozičného Smeru podávajú trestné oznámenie na sudkyňu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamelu Záleskú, ktorá v pondelok vyniesla rozsudok v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Oznámil to predseda Robert Fico s tým, že trestné oznámenie súvisí s podozrením zo spáchania trestného činu ohýbania práva.

20.09.2021 19:23
Dušan Kováčik Foto: ,
Dušan Kováčik
debata (62)
Igor Daniš aktual Čítajte viac Kováčik ako memento

Fico vyhlásil, že od samého začiatku išlo o typický politický proces, ktorý možno porovnať s procesmi z 50. rokov minulého storočia. „Tento proces, vedený sudkyňou Záleskou, bol ešte horší,“ skonštatoval. Sudkyňa odsúdila Kováčika na 14-ročný trest podľa šéfa Smeru-SD na základe „prakticky ničoho“. Bývalého špeciálneho prokurátora označil Fico za nevinného človeka.

„Je neuveriteľné, ako svojvoľne sudkyňa rozhodovala. Stále odmietala vykonávanie dôkazov v prospech Dušana K.,“ tvrdí. Záleská podľa neho konala od samého začiatku až po koniec svojvoľne. Vytkol aj podľa jeho slov priateľský vzťah sudkyne s novinárkou Monikou Tódovou. Tá, ako podotkol, písala články proti Dušanovi K. „O akej objektivite môžeme hovoriť v tejto súvislosti,“ skonštatoval. Fico, ktorý si prišiel vypočuť rozsudok nad Kováčikom priamo na ŠTS do Pezinka, obvinil novinárov a „zablahoželal“ im za „špinavú robotu“.

Dušan Kováčik Čítajte viac Reakcie na Kováčika: Vážny signál pre našich ľudí, stelesnenie korupcie či monsterproces

Kováčika odsúdil v pondelok ŠTS v Pezinku na 14-ročné väzenie. Vymeral mu aj trest prepadnutia majetku. Podľa súdu je vinný vo všetkých štyroch bodoch obžaloby. Mal pomáhať zločineckej skupine takáčovcov, zobrať úplatok, ako aj vynášať informácie o prebiehajúcich trestných konaniach zo špeciálnej prokuratúry. Rozsudok nie je právoplatný.

Video
62 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Dušan Kováčik