Pri návšteve pápeža sa covidom nakazil arcibiskup

Prešovský arcibiskup Ján Babjak, najvyššie postavený predstaviteľ gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku, ochorel na covid. Koronavírusm sa nakazil počas návštevy pápeža Františka, uviedli médiá.

20.09.2021 22:14
Ján Babjak Foto: ,
Ján Babjak
debata (25)

„Konferencia biskupov Slovenska (KBS) doteraz nespresnila, koľko ďalších biskupov a kňazov je v karanténe,“ poznamenal server TVnoviny.sk. „Otázkou je, či musí do karantény aj sám pápež,“ dodal.

Hovorca KBS Martin Kramár Markíze povedal, že všetci, ktorí mohli byť v kontakte s arcibiskupom Babjakom, boli informovaní. Potvrdil, že KBS informovala aj Vatikán. Podľa hovorcu sú všetci biskupi zaočkovaní.

Babjak, ako potvrdil hovorca prešovského arcibiskupstva Michal Pavlišinovič denníku Sme, sa minulý štvrtok dozvedel o pozitívnom výsledku testu gréckeho arcibiskupa, s ktorým bol od 4. do 8. septembra na eucharistickom kongrese v Budapešti. Následne sa tento grécky arcibiskup zúčastnil spolu s pápežom Františkom aj návštevy Slovenska, od 12. do 15. septembra. Babjak sa hneď po pozitívnom teste stiahol do domácej karantény. Podľa Markízy má len mierne príznaky choroby.

boris zala aktual Čítajte viac Pápež František: medzi slobodou a autoritou
25 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #návšteva pápeža Františka na Slovensku