Kollár stanovil hranice. Kedy odíde z koalície?

Sme rodina zostáva v koalícii, vyhlásil v utorok na tlačovej besede predseda hnutia Boris Kollár. Členovia hnutia sa nebudú zúčastňovať na rokovaní pracovnej skupiny na obnovenie dôvery v štát, dodal.

21.09.2021 15:46
kollár Foto: ,
Boris Kollár.
debata (139)

Keď dôjde k vylúčeniu Sme rodina z koalície, sadneme si do opozície, pokračoval Kollár. Ale hnutie môže odísť z koalície aj samé, napríklad, ak mu neprejdú nájomné byty, podotkol. „Zakaždým je to odsúvané, uvidíme, ako sa koalícia k tomu postaví,“ pokračoval Kollár.

Za červenú čiaru považuje zrušenie paragrafu 363 a rozdelenie generálnej a špeciálnej prokuratúry. Ak by to prešlo, hnutie zváži odchod z koalície.

VIDEO: Predseda Sme rodina Boris Kollár potvrdil, že členovia hnutia sa nebudú zúčastňovať na rokovaní pracovnej skupiny na obnovenie dôvery v štát.
Video

Tvrdí, že aj koalícia mu hádže polená pod nohy pri riešení tejto problematiky. „Museli sme nájsť model, že to bude financované cez fondy alebo cez veľkých developerov. Povedali nám, že nemôžeme použiť ani euro z rozpočtu,“ dodal.

K výške trestu pre bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika povedal, že ho nechce komentovať. „Ale dovoľte mi, aby som pozastavil nad tým, že kajúcnikom, ktorým hrozili tresty 25 rokov, ukradli milióny, desiatky miliónov eur, dostávajú podmienečné tresty a niekoľkotisícové pokuty,“ reagoval Kollár.

„Nedovolíme, aby si tu niekto sprivatizoval spravodlivosť, hoci s peknými heslami,“ povedal na margo pracovných skupín, ktoré majú upraviť paragraf 363 a obnoviť dôveru v štát.

Podľa Kollára je problém s ľuďmi vo funkciách, ktorí sú buď neschopní, alebo „sú schopní všetkého“, čo podľa neho spôsobuje chaos. Zopakoval, že Sme rodina nebude súčasťou pracovnej skupiny, ktorá má riešiť situáciu v bezpečnostných zložkách. Dodal, že niektoré z prvých návrhov skupiny sa mu zdajú dobré.

Boris Kollár Čítajte aj Koalícia ide ďalej v pôvodnom zložení. Teda s Kollárom

© Autorské práva vyhradené

139 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár