Pri akcii Kuriér zaistili kriminalisti vyše 12 ton nelegálneho tabaku za 1,1 milióna eur

Kriminalisti Finančnej správy zaistili vyše 12 ton nelegálneho tabaku, pri ktorom sa únik na spotrebnej dani odhaduje na viac ako milión eur.

27.09.2021 11:25
Finančná správa / FS / Kriminalisti / Foto:
debata (1)

„V rámci akcie pod krycím názvom Kuriér zadržali tiež tri osoby moldavskej, rumunskej a ukrajinskej národnosti,“ informovala hovorkyňa Finančnej správy Martina Rybanská.

Priblížila, že počas kontroly skladových priestorov v okrese Komárno našli colníci kartónové krabice s obsahom tabakovej suroviny a technologické zariadenie na spracovanie a sušenie tabaku.

"Celkovo sa v objekte nachádzalo 12,3 tony tabakovej suroviny, pričom s ňou páchatelia nakladali v rozpore so zákonom o spotrebnej dani z tabakových výrobkov, čím štátu vznikla škoda na spotrebnej dani vo výške 1,1 milióna eur,“ skonkretizovala Rybanská.

Zadržané osoby počas akcie sú obvinené z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru, ako aj z nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. V prípade dokázania viny im hrozí väzenie na tri až osem rokov.

Zadržaný nelegálny tabak v skladových... Foto: Finančná správa Bratislava
Tabak / Akcia Kuriér / Zadržaný nelegálny tabak v skladových priestoroch v okrese Komárno
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #tabak #nelegálny obchod