Smer vypočul volanie Hlasu, pridá sa k odvolávaniu premiéra

Opozičná strana Smer uviedla, že je pripravená poskytnúť 26 podpisov strane Hlas, ktorá sa usiluje o mimoriadnu schôdzu o odvolaní premiéra Eduarda Hegera, a teda aj celej vlády. Smer tiež pripraví kvalifikovaný návrh a poskytne predkladateľa poslanca Ľuboša Blahu. Na tlačovej besede to v stredu povedal predseda Smeru Robert Fico.

29.09.2021 11:41 , aktualizované: 14:13
SR voľby2020 Smer SD kandidačná listina BAX Foto:
Predseda Smeru Robert Fico (vľavo) a líder Hlasu Peter Pellegrini
debata (68)

„Politicky chceme vyjsť v ústrety aj ostatným opozičným poslancom, ktorí chcú mať mimoriadne schôdze. Rozumiem, že má byť nejaká aktivita. Na druhej strane schôdza proti Hegerovi bude znamenať posilnenie Hegera, a nie oslabenie, pretože proti premiérovi nikto nepôjde,“ vyhlásil Fico.

Podľa neho to možno bude príležitosť, aby „sme znovu povedali všetky hriechy, ktoré táto vláda napáchala". Ak to podľa šéfa Smeru nebudú chcieť poslanci od Petra Pellegriniho (Hlas), tak si Fico sadne s ďalšími nezaradenými poslancami a spýta sa ich „čo a ako“.

S požiadavkou, aby sa Smer pridal k návrhu na zvolanie mimoriadnej schôdze o odvolávaní vlády, prišiel Pellegrini. „Odmietnutím mimoriadnych schôdzí o stave slovenského zdravotníctva, verejných financií i zdražovaní potravín vládna koalícia opäť jasne odkázala ľuďom, že ju ich problémy nezaujímajú a nie je ich schopná riešiť. Takáto vláda nemá právo na ďalšiu existenciu," povedal Pellegrini.

A verejne požiadal „kolegov zo strany Smer, aby pridali svoje podpisy k návrhu na zvolanie mimoriadnej schôdze o odvolaní vlády“.

Pellegrini dodáva, že Hlas má aktuálne dvadsať podpisov opozičných poslancov pod žiadosťou o zvolanie mimoriadnej schôdze. „Vysloviť nedôveru vláde v situácii, kedy sa rozvracia právny štát a ministri nedokážu riešiť kľúčové problémy ľudí, je psou povinnosťou opozície,“ podotkol.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Hlas #odvolávanie vlády