Poslankyne OĽaNO vyzvali na koniec vulgarizmov a osobných útokov

Poslankyne hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) vyzvali kolegov v parlamentných laviciach, aby prestali s vulgarizmami a osobnými útokmi.

01.10.2021 11:44
Igor Matovič / Robert Fico / Foto:
Vľavo minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a líder Smeru Robert Fico počas zasadnutia parlamentu
debata (98)

Žiadajú tiež predsedajúcich schôdzí, aby zabezpečili dodržiavanie rokovacieho poriadku vrátane protiepidemických pravidiel. Výzvu predniesla poslankyňa za obyčajných Monika Kozelová.

Zákonodarkyne zároveň vítajú pripravovaný zákon o vzniku parlamentnej stráže, na ktorom sa podľa Kozelovej začalo pracovať.

Ako ďalej poznamenala, ak poslanec čokoľvek nedodrží v súlade s rokovacím poriadkom, parlamentná stráž môže takéhoto poslanca vyviesť pred dvere budovy parlamentu a dostane zákaz vstupu do budovy.

„To, čo sa deje v parlamente, sa už premieta do domov, na ulice, na internet. To je jedna katastrofa, chováme sa k sebe ako úplní idioti. S prepáčením,“ vyhlásila Kozelová.

matovic fico plagat Čítajte viac Matovič v starej forme. Napísal v parlamente Ficovi štipľavý odkaz

Podľa Zity Pleštinskej, ktorá v minulosti bola aj europoslankyňou, sa v slovenskom parlamente poslanci k sebe správajú nehorázne a neprimerane, kým v Európskom parlamente to bolo s úctou.

Ďalšia poslankyňa Anna Remiášová povedala, že ľudia by mali byť hrdí na svojich reprezentantov v zákonodarnom zbore. Podľa nej však to, čo sa deje v parlamente, sa nedeje ani v krčme najnižšej kategórie. „Zažila som toho vo svojom živote naozaj veľa. Netušila som však, že na najvyšších pozíciách v tejto krajine sú hulváti, ľudia bez morálky a klamári,“ uviedla.

Richard Sulík a Igor Matovič Čítajte viac Matovič vyzval Sulíka, aby podal demisiu. Nazval ho idiotom
98 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO