Šíria hoax o zavádzaní totality. Naď zažaloval Kotlebu a Mazureka

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) tak ako v nedeľu avizoval, podal v pondelok trestné oznámenie na predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu a člena mimoparlamentnej Republiky Milana Mazureka v súvislosti so zámerným šírením poplašnej správy. Informoval o tom na sociálnej sieti.

10.10.2021 12:14 , aktualizované: 11.10.2021 15:20
Jaroslav Naď Foto:
Jaroslav Naď
debata (344)

Naď odmieta vyjadrenia Kotlebu a Mazureka k projektu Mobilného monitorovacieho systému pre ochranu izolovaných a rizikových skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení (MOVIR). „Rázne odmietam tieto klamstvá a poškodzovanie dobrého mena Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Politika zastrašovania je absolútne dno zúfalstva a slabosti,“ uviedol.

„Títo páni sa rozhodli uchopiť pozornosť dôverčivých ľudí a prostredníctvom vymyslených konštruktov o koncentračných táboroch, v ktorých majú byť ľudia umiestňovaní rezortom obrany, účelovo zavádzať verejnosť s cieľom jej zastrašenia,“ napísal minister na sociálnej sieti Naď a zdôraznil, že ministerstvo obrany v žiadnom prípade nevytvára a neplánuje vytvárať „tábory pre neočkovaných ľudí“, nezavádza na Slovensku „totalitu“ ani „nový svetový poriadok“.

Doplnil, že Centrum výcviku Lešť sa podieľa na projekte MOVIR za účelom výskumu zaradenia bezpilotných prostriedkov do systému ochrany vyhradeného priestoru v kompetencii Centra výcviku Lešť, a teda v žiadnom prípade nie na použite proti obyvateľstvu Slovenskej republiky. „Centrum výcviku Lešť je uzatvorený vojenský priestor, kde civilné obyvateľstvo SR ani nemá prístup,“ povedal.

Nechajme spravodlivosť pracovať, dodal na záver minister.

Mazurek ešte v nedeľu vyjadril potešenie, že minister zareagoval a rozhodol sa podať trestné oznámenie. „Vďaka jeho počinu sa o tomto odpornom projekte môže dozvedieť celé Slovensko. Ľudia si zaslúžia vedieť pravdu,“ skonštatoval.

„Trafená hus zagágala,“ zareagoval na avizované trestné oznámenie Kotleba s tým, že sa Naďovi nepodarí zastrašiť ho. Zdôraznil, že ako člen parlamentného brannobezpečnos­tného výboru bude naďalej sledovať všetky pripravované projekty a informovať verejnosť. „Vy nebudete rozhodovať či a ako budú opoziční poslanci o tom, čo na ľudí chystáte, informovať verejnosť,“ dodal.

Minister podvečer na sociálnej sieti oboch opozičných politikov nazval „blbým a blbším“ a pripojil emotikony klaunov.

Mazurek aj Kotleba v sobotu na sociálnej sieti zverejnili video, v ktorom o projekte MOVIR hovoria ako o prostriedku vlády na zavádzanie totality.

344 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #Jaroslav Naď #Milan Mazurek