Pokračovanie článku: Kažimír nikam neodchádza. Politológ hovorí o bizarnom obvinení

Od roku 2010 bol Kažimír podpredsedom Smeru, v júni pred troma krokmi v strane skončil. Keď sa vlani po parlamentných voľbách jedenásť poslancov spolu s Petrom Pellegrinim odtrhlo od Smeru, pridal sa na nich stranu. Líder Smeru Robert Fico o týchto ľuďoch ešte aj dnes hovorí ako o zradcoch.

Napriek tomu sa však v kauze obvinenia stavia na Kažimírovu stranu. „Ak máme správne informácie, tak je tu jeden jediný udavač, pán Imrecze. A ten, keď bol obvinený a vo väzbe, tak vypovedal proti Petrovi Kažimírovi, že mu mal doručiť nejaké peniaze, hovorí sa o 48-tisíc eurách za nejakú vec. Nadriadený nesie peniaze podriadenému – to sú vymyslené nezmysly,“ rozohnil sa Fico.

A pripomenul, že Imrecze usvedčuje aj ďalších. „Keď pán Imrecze udáva ako obvinený a vo väzbe, výsledkom je, že je veľa ľudí obvinených: Páni Výboh, Brhel, Kažimír, udal aj Petra Pellegriniho. Ale tam, kde vystupoval tento kajúcnik a udavač ako slobodný človek, keď ešte nebol obvinený, tam sa nič nedeje,“ poukázal Fico na obvinenie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

VIDEO: Fico: Kažimír je obvinený a ten s ušami sa smeje v televízii.

Video

Imrecze mal totiž v neformálnom rozhovore s Branislavom Zurianom, bývalým šéfom Národnej kriminálnej agentúry, povedať, že Mikulec za vlády Ivety Radičovej ešte ako šéf Vojenskej spravodajskej služby zobral stotisíc ako úplatok za štátnu zákazku pre nadnárodnú IT firmu. Mikulec na toto obvinenie už viackrát reagoval slovami, že „nikdy žiaden úplatok nezobral“.

„Kto má tomu veriť?“ pýta sa Fico s poukazom, že v prípade Mikulca sa nič nedeje. „To je neakceptovateľné. Teším sa na to, koho budú ponúkať na guvernéra NBS, keby sa im to podarilo dotiahnuť do konca. Bol by blázon, keby odstúpil. A za čo? Za tento vymyslený príbeh?“ Fico si nebral servítku pred ústa.

Svojho bývalého podpredsedu sa však zastal aj veľmi osobne: „Ľudsky poznám Petra Kažimíra a je to blbosť. Musím sa za neho postaviť.“

© Autorské práva vyhradené

398 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kažimír #kajúcnici