Pokračovanie článku: Kažimír nikam neodchádza. Politológ hovorí o bizarnom obvinení

Veronika Remišová (Za ľudí), ministerka investícií:

Guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír by si mal vziať príklad z rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza a odstúpiť. Ja si myslím, že pán Kažimír by mal odstúpiť sám. Videli sme to pri všetkých funkcionároch, nominantoch Smeru, či už to bol špeciálny prokurátor, šéf Finančnej správy a ďalší funkcionári. Je nenáležité, aby na čele nejakej inštitúcie bol niekto obvinený. Nemôžete mať guvernéra NBS, pri ktorom je podozrenie, že nosil niekomu úplatky.

SaS:

Strana vyzýva obvineného guvernéra NBS Petra Kažimíra, aby vyvodil osobnú zodpovednosť a vzdal sa funkcie. Nejde tak ani o to, že Peter Kažimír dodnes nevysvetlil pôvod svojho majetku, ale o vznesenie obvinenia voči nemu, ktoré v konečnom dôsledku znamená poškodzovanie reputácie celého Slovenska. Guvernér NBS ako člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky reprezentuje krajinu a takéto obvinenie preto nemôže v žiadnom prípade vzbudzovať dôveru u našich partnerov.

Peter Kremský (OĽaNO), šéf poslaneckého výboru pre hospodárske záležitosti:

A je to tu! Pred pár týždňami som guvernéra NBS Petra Kažimíra vyzval na odstúpenie, keďže sa jeho meno často spomína v súvislosti s korupciou na Finančnej správe a ministerstve financií. Odmietol to však a dnes bol obvinený! Takže to zopakujem ešte raz – odstúpte konečne, pán guvernér, a nerobte hanbu Slovensku! Zároveň v pondelok na finančnom výbore parlamentu podám návrh na uznesenie, ktorým vláde navrhneme, aby požiadala prezidentku, nech ho zbaví funkcie. Dúfam však, že to ani nebude treba a odstúpi dovtedy sám. Nemôžeme predsa nechať tak, aby človek obvinený z korupcie bol na čele národnej banky a reprezentoval Slovensko!

© Autorské práva vyhradené

398 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kažimír #kajúcnici