Jeden z obvinených v rámci akcie NAKA, pri ktorej zatkli aj Plačkovú, zomrel vo väzbe

Pavol Duchoň (55), obvinený z drogovej trestnej činnosti a účasti v zločineckej skupine, v rámci ktorej zatkli aj influencerku Zuzanu Plačkovú, zomrel vo väzbe.

14.10.2021 14:38 , aktualizované: 15:18
Polícia / Policajt / NAKA / Foto:
debata (444)

Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Generálnej prokuratúry Dalibora Skladana. Úmrtie potvrdil aj Zbor väzenskej a justičnej stráže. Upozornili na to tvnoviny.sk.

„Okolnosti úmrtia obvineného P. D. bližšie komentovať nebudeme, nakoľko sú predmetom vyšetrovania, v ktorom vykonáva dozor Okresná prokuratúra Trenčín," uviedol Skladan.

„Dňa 12. októbra 2021 došlo v dopoludňajších hodinách k náhlemu úmrtiu 55-ročnej väznenej osoby, ktorej po nástupe do výkonu väzby boli diagnostikované rôzne chronické ochorenia. O udalosti boli vyrozumení blízki príbuzní, vecne a miestne príslušná zložka Policajného zboru a dozorový prokurátor,“ uviedla hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Jednoznačná príčina úmrtia bude identifikovaná po vykonaní patologicko-anatomickej pitvy. „Keďže aktuálne vo veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie k danej udalosti vyjadrovať,“ dodala hovorkyňa.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol o väzbe pre Pavla Duchoňa a ďalších piatich spoluobvinených koncom septembra. Celkovo bolo v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry obvinených 15 ľudí. Skupina mala pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja minimálne od roku 2012.

NAKA Čítajte viac NAKA obvinila v rámci protidrogovej akcie 15 osôb vrátane "influencerky" Plačkovej
444 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #NAKA #drogová trestná činnosť