Finančná správa zaistila vyše 27 ton tabaku pri zásahu v obci Svätoplukovo a v Trnave

Finančná správa pri zásahu v obci Svätoplukovo (okres Nitra) a v Trnave zaistila 27,7 tony nelegálneho tabaku. Ide o druhý najväčší záchyt tabaku na Slovensku za posledné dva roky, ktorý sa podaril Kriminálnemu úradu finančnej správy.

15.10.2021 11:54
Finančná správa / FS / Kriminalisti / Foto:
debata (9)

Vďaka akcii s krycím názvom Kopanice sa im podarilo zabrániť škode na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vo výške 2,5 milióna eur. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Finančnej správy Martina Rybanská.

Na akcii sa podieľal aj Colný úrad Nitra a Colný úrad Trnava. Ozbrojení príslušníci finančnej správy vykonali dve prehliadky nebytových priestorov v obci Svätoplukovo a v Trnave.

Tabak bol uložený v 231 kartónových krabiciach. Okrem neho zaistili kriminalisti aj technologické zariadenie na sušenie tabaku a zadržali päť osôb, ktorých následne vyšetrovatelia vypočuli v rámci trestného konania.

Zadržané osoby sú podozrivé z trestného činu krátenia dane a poistného, nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

cigarety, pašovanie Čítajte viac Ukrajinec maďarskej národnosti v aute s poľskou značkou pašoval 1,5 milióna cigariet
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #tabak